Kultúra

2011.04.15. 11:39

Magashegyi Underground: újabb ingyenes online anyag

Újabb ingyen letölthető online lemezzel jelentkezett a népszerű alternatív zenekar, a Magashegyi Underground: Bocskor Bíborka és csapata Ragyogás címmel négyszámos maxit tett mindenki számára elérhetővé, az anyagot szombaton mutatják be a fővárosi A38 hajón.

MTI

A zenekar tájékoztatása szerint a Ragyogás a Magashegyi Underground ősz végére ígért második stúdióalbuma előfutárának tekinthető.
"Végérvényesen eljutottunk odáig, hogyha azt akarjuk, az emberek hallják a zenénket, tudjanak róla, akkor ingyenesen letölthetővé kell tennünk. Szerintünk jó az ingyenes letöltés megoldás és tudomásul kell venni, hogy a hagyományos értelemben vett CD-piac a múlté" - mondta Bocskor Bíborka énekesnő korábban az MTI-nek.

Ennek jegyében a csapat már tavaly ingyen tette közé maxiját, a Szívtakarítást. A Magashegyi első dalával, a Szeplős vállal lett igazán ismert 2007-ben, elsősorban a számhoz Gróf Balázs által készített animációs klip miatt, amelyet azóta több mint egymillióan néztek meg a YouTube portálon.

A Magashegyi Underground első "igazi" stúdióalbuma a tavaly év végi Ezer erdő volt, ezt követte idén januárban ennek tükörlemeze, a remixeket, B-oldalakat tartalmazó Ezer város. A most kiadott Ragyogás EP-n a címadó mellett új szám a Körmenet című szerzemény is, a Rongyolódót és a Sanzont más változatban már korábban rögzítették.
   
"Az új dalok a szerelem kettős természetéről szólnak és az egész olyan, mint a Nap: hol jól esik a melegében fürdőzni, hol fájón perzselnek a sugarak. A zene hangzásában már a második stúdióalbum vonalát mutatja be, vagyis az eddigieknél erőteljesebb, elektronikusabb anyag" - mondta Fodor Máriusz, a zenekar billentyűse.
   
Bocskor Bíborka és Fodor Máriusz mellett a Magashegyi Undergroundban Demeter Zoltán basszusgitáros, Fűrész Gábor gitáros és Toldi Miklós dobos játszik, állandó közreműködő Szalai Anesz vokálos. Szombaton az A38-on porondra lép a szövegíró Tariska Szabolcs is, valamint vonósok és fúvósok színesítik a hangzást. Az este folyamán műsort ad az osztrák Ping Ping elektropop duó is.
   
A Magashegyi Underground tavasszal több vidéki városban lép fel, áprilisban Pécsett, Szekszárdon és Veszprémben, májusban pedig Egerben, Gyöngyösön, Szombathelyen és Sopronban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!