Kultúra

2014.03.18. 16:56

Momó és a szemle

Celldömölk – A Pacskovszky József filmrendező vezetésével mérlegelő zsűri négy kategóriában osztott díjakat a második celli független filmfesztivál, a Totál Plán végén.

Ölbei Lívia

Dokumentumfilm kategóriában Zajti Ferenc Fürdőkaláka című alkotása végzett az első helyen. A régi hagyományokra visszatekintő, Kós Károly építész által is kultivált közösségi építkezésnek (nem csak építészhallgatók részvételével) ma már nálunk is vannak hagyományai: Viszákra nyaranta visszajárnak az egyetemisták, tavaly hidat építettek a Tündérkerthez vezető árok fölött. Zajti Ferenc filmje Erdélybe visz: minden villanásnak íze, hangulata, jelentése van. Az embernek kedve támad kalákázni. A dokumentumfilmek között különdíjat kapott Pannoniay Boglárka Erzsébet: Eszmény és valóság – Zirc, ciszterci apátság című munkája.

Animáció kategóriában Szremkó Bettina Beautiful Days című filmje az első, különdíjat kapott Pete Liliána és a Különös kapcsolat. A kisjátékfilmek között Kemény Eszter Parafrázis című alkotása tetszett a legjobban a zsűrinek, különdíjat ért Kovács Márton és a Rumi Csiga-Biga Alkotói Közösség Vonattal a szerelmem nyomában című filmje. Kísérleti kategóriában Dimeth Balázs Ferenc Színjáték című mozija különdíjban részesült, alkotói díjat kapott Körtési András, A tánc és én, a Momó és én, valamint A tünemény című szemtelenül kedves és ötletes munkáiért. A zsűriben Pacskovszky József mellett Boros Ferenc, ifj. Rozmán László és Kupi Miklós foglalt helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!