Kultúra

2017.01.29. 19:20

Örökségünk a kultúra - A Himnusz sorai mindig ott lüktetnek a szívünkben

Csepreg- Igazi kulturális csemege várta azokat, akik részt vettek a városban rendezett hagyományos magyar kultúra napi ünnepségen. Oláh Imre képviselő beszédében kiemelte: úgy hiszi, hogy idén a felvirágzás, a jókedv és a bőség kísérheti útjukat.

Cseszkó Tamás

A magyarság idehaza, a határokon túl és szerte a világban megemlékezik január 22-én a magyar kulturális értékekről. Teszik ezt évről évre Csepregen is, idén a város képviselő-testülete szervezett gálaműsort a Petőfi Sándor Művelődési és Sportház színháztermében. A rendezvényen beszédet mondott Oláh Imre városi képviselő, aki hangsúlyozta: az országban számos módon ünnepelnek, és minden program máshogy zajlik, mégis mindaz, ami a szívünkben van, közös. A képviselő felidézte a Himnusz keletkezésének körülményeit.

Oláh Imre városi képviselő beszéde után színes kulturális
programot láthatott a közönség

- Nem véletlen, hogy nemzeti imánk születése vált a magyar kultúra ünnepévé, hiszen nemcsak a magyar sors, magasztos történelmünk viharos évszázadai köszöntenek vissza, hanem a nép által át-örökített, megőrzött érték, azaz a kultúra is - mondta a városatya, hozzátéve, hogy az Isten áldd meg a magyart sorai mindig ott dobognak, lüktetnek a szívünkben. A képviselő szavai szerint a kultúra napja csak akkor válik igazi ünneppé, ha mélyebben is magunkba nézünk. Küldetésük ugyanis, hogy a ránk hagyott kulturális örökséggel felelősséggel bánjunk, és azt tovább tudjuk adni a következő nemzedéknek.

Fellépett a Nyugdíjas Énekkar, a Répce menti Citerabarátok Köre és a Farkas Sándor Egylet közösen a Csepregi Olvasókörrel. Csepreg Város Fúvószenekara karöltve szerepelt a Rózsaszirom mazsorettcsoporttal

- Nekik kell példát mutatnunk, mert ez a kultúra nemcsak tudást, műveltséget hordoz, hanem erkölcsöt is, mely a jövőnk kulcsa is egyben. A képviselő Széchenyi István szavait is tolmácsolta: Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn. Arra kért mindenkit, hogy a Himnusz hallatán gondolja át a tavalyi évet, vessen számot, és még nagyobb erővel, hittel, lelkesedéssel vesse bele magát a mindennapokba. A képviselő beszéde után, a magyar kultúra napján színes műsor fogadta a vendégeket Csepregen, így impozáns ízelítőt kaptak a rendezvényre látogatók a kultúra különböző területeiből. Az általános iskolás Gyurácz Boglárka Juhász Gyula A Himnusz című versét szavalta. Fellépett a nyugdíjasok énekkara, a Répce menti Citerabarátok Köre és a Farkas Sándor Egylet közösen a Csepregi Olvasókörrel. Csepreg Város Fúvószenekara karöltve szerepelt a Rózsaszirom mazsorettcsoporttal, de a helyi együttesek színes repertoárjában a Mosoly tánccsoport is megcsillogtatta tudását.

Oláh Imre városi képviselő beszéde után színes kulturális
programot láthatott a közönség. Fellépett a Nyugdíjas Énekkar, a Répce menti Citerabarátok Köre és a Farkas Sándor Egylet közösen a Csepregi Olvasókörrel. Csepreg Város Fúvószenekara karöltve szerepelt a Rózsaszirom mazsorettcsoporttal




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!