Kultúra

2017.08.28. 17:10

Kiállítások Vas megyében- plakátkiállítás, kézbe vehető preparátumok

Izgalmas kiállítások várják a kultúra szerelmeseit megyénkben. Visszatekinthet régi korokba, de akár kezébe is vehet preparátumokat.

Vas Népe

Szombathely

Savaria Múzeum, nyitva: kedd-vasárnap 10-18 óráig. A Szertárból múzeum című kiállítás a hajdani biológia-szertáraknak állít emléket, megjelenítve az egyre erősödő természetvédelmi mozgalmak hatásait a szertárak jelenkori gyarapítására. Találkozunk az egykori szertárak funkcióját átvevő digitális világgal, amely sokszínűségével ugyan szélesre tárja a megismerés lehetőségét, de nem helyettesítheti a megtekinthető, körbejárható, esetenként kézbe vehető preparátumokat. A tárlat augusztus 31-éig tekinthető meg. A Fényérzék kiállítássorozat Személyes című tárlata december 21-éig látogatható. Az Ezüstbe zárt világegyetem, Gothard Jenő fotólemezei 1882-1905 című kiállítás december 21-éig várja az érdeklődőket.

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, kutatószoba:

kedden és szerdán 10-18 óráig látogatható.

Biológia-szertárak kincsei a Savaria Múzeumban Fotó: Szendi Péter

Sárvár.

Nádasdy-vár, Galeria Arcis:

Reczetár Ágnes grafikusművész Visszatekintés című kiállítása megtekinthető szeptember 3-áig, hétköznapokon 10-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Nádasdy-vár, Folyosó Galéria:

Mirosław Owczarek grafikusművész plakátkiállítása megtekinthető augusztus 31-éig, naponta 10-18 óráig.

Körmend.

Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítás (kastély, főépület):

Körmend és a Batthyányak évszázadai. Erdélyi gránátalmák címmel időszaki kiállítás a kastélykápolnában. Országos fazekaspályázat és -kiállítás.

Időszaki tárlat a parádésistállóban.

Nyitvatartás: kedd-vasárnap 10-18 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!