Laza

2009.10.17. 02:27

Móricka felelt

Egy tanítónő panaszkodik az igazgatónak: - Az elsős Mórickával alig lehet bírni! Mindent jobban tud! Azt mondja, hogy legalább olyan okos, mint a harmadikos nővére, és ő is harmadikba akar járni!- Nyugodjon meg! - mondja az igazgató.

Balla Emőke

Móricka buzgón bólogat.- Mennyi hatszor hat? - kérdezi az igazgató.- Harminchat! - így a kisfiú.- Mi Magyarország fővárosa?- Budapest.

És így tovább teszi fel az igazgató a kérdéseit, Móricka pedig mindegyikre jól felel. Így szól az igazgató a tanítónőhöz:- Azt hiszem, Móricka tényleg elég okos ahhoz, hogy a harmadik osztályba menjen!- Én is tehetek fel néhány kérdést? - kérdezi a tanítónő.- Csak tessék!-

Móricka, mi van nekem kettő, a tehénnek négy?- Lába! - mondja a kisfiú némi gondolkodás után.- Mi van a te nadrágodban, ami az enyémben nincs? Az igazgató csodálkozik a kérdésen, de Móricka már válaszol is:- Zseb.- Mi az, amit egy férfi állva, egy nő ülve, egy kutya három lábon tesz? Az igazgatónak tátva marad a szája, de Móricka máris felel:- Kezet nyújt.

- Mi az, ami rózsaszín és kemény, amikor beteszed, és ragacsos és puha, amikor kiveszed? Az igazgató köhögőrohamot kap, a kisfiú megvárja, míg vége lesz, aztán válaszol:- Rágógumi.- Jól van, Móricka! - így a tanítónő.- Még egy kérdés. Mondj nekünk egy olyan szót, ami B-vel kezdődik, S-sel végződik, forrósággal és izgalommal jár?

Az igazgatónak könnyek gyűlnek a szemében, de Móricka diadalmasan kivágja:- Bozóttűzoltás!- Jól van, jól van! - nyögi az igazgató. - Felőlem akár negyedikbe is mehet, vagy rögtön gimnáziumba!

Az utóbbi öt kérdésre én biztosan rosszul válaszoltam volna!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!