Laza

2010.07.14. 14:30

James Bond kétkerekűje: szuperbringa láncfűrésszel

Szuperjármű már nem csak Michael Knight-nak, Batman-nek vagy a 007-esnek jár. Egy jóravaló bicikli és egy láncfűrész is lehet elmés közlekedési eszköz.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A bizonyos filmekben bizonyos szuperképességekkel avagy fegyverekkel felruházott járművekről ódákat lehetne zengeni. Ki ne ismerné például az 1959-es filmremeket a Ben-Hurt, amelyben a fogathajtó jelenetben az egyik kerékből lándzsafej-szerű hegyes vég darálja az ellenfél fogatjának kerekeit szilánkokra (avagy szálkákra). Vagy említhetnénk Batman autóját, Michael Knight verdáját K.I.T.T.-et, a különféle védelmi vagy éppen kiiktató eszközök autókba szerelt arzenáljának listázása közben.

Kedvencünk (K.I.T.T. mellett): az egyik Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével forgatott Nyomás utána! című filmből a bikaszarvakkal ellátott kabrió, amely ragasztót folyat az útra, melybe beleragad az őket követő autó, illetve a James Bond verdák. Az angol titkosügynök autóinak külön könyvet lehet szentelni (s lehet ezt valaki már meg is tette), annyi mindent építettek már a 007-es autóiba. No de félre az autókkal, vegyük például a biciklit..

Az egyik Széll Kálmán utcai kocsma előtt láttuk ezt a biciklit, amely különféle kerékpáros versenyeken, mint például a Tour de France-on is hatásos lehetne, mivel csak az út teljes szélességében kacsázva, berántott láncfűrésszel kellene tekerni, s nem valószínű, hogy bárki is merne előzni. Vagy James Bondos üldözésekkor is jól jöhet a kiegészítő, hiszen ha valaki hátulról belénk akar jönni, vagy meg akar kapaszkodni a csomagtartóban, akkor az ellen véd a fűrész, hátrafelé biciklizve pedig remek támadóeszközként szolgál! Elmés szakik még a hátsó fogaskerékre is köthetnének egy lánchajtást, így teljes lenne a komfortérzet.

Ha nem is James Bond, de lehet, hogy a texasi láncfűrészes ivott aznap a kocsmában, vagy csak egy park-gondozó/favágó ugrott be egy kupicára...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!