Lóerő

2015.05.24. 18:44

Nagyszerű formában van Kiss Norbert

Misano (tg) – A kamionos európa-bajnokság harmadik, olaszországi futamán két győzelmet és két harmadik helyet szerzett Oxxo Racing-Axxyss Motorsport szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Rendkívül szeszélyes időjárás fogadta az olaszországi hétvégén az FIA kamionos Európa-bajnokság mezőnyét – küzdöttek is az elemekkel a versenyzők. Az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport versenyzője, Kiss Norbert egy ausztriai négyes győzelem után érkezett Misanóba, ahol rögtön megnyerte a szombati időmérőt. A szakadó eső miatt többször is elhalasztották az első futamot. A szombathelyi pilóta futómű gondokkal küzdött, ráadásul belülről beázott a szélvédője, így lelassult, végül harmadik lett. A két futam között a szerelők megfeszített munkával megjavították a futóművet, így a szombati második versenyre stabil lett kamion. Norbi a hatodik helyről rajtolva fokozatosan lépkedett előre, végól megnyerte a futamot. Vasárnapra is maradt a változékony időjárás, többször esett az eső. Norbi ismét megnyerte az időmérőt, majd egy nagyon magabiztos rajt-cél győzelmet aratott. A misanoi utolsó futamnak Norbi a nyolcadik helyről vágott neki, de csupán egy körig jutott a mezőny, ugyanis egy karambol új rajt következett. Az új rajtnál nagyon jól manőverező Európa-bajnok magyar pilóta, így az első kör felénél már harmadik volt, végül bronzérmes pozícióban intette le a kockás zászló.

Kiss Norbert nagy előnnyel, 54 ponttal vezeti az Európa-bajnokságot. A következő versenyhétvégének Franciaország, Nogaro ad otthont június 19-21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!