Lóerő

2016.06.09. 11:40

Egymillió forintos támogatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint egymillió forintra nőtt a mozgáskorlátozott és más fogyatékos emberek gépjárműszerzési támogatása, új autó vásárlása esetén.

Az államtitkárság annak apropóján küldött közleményt, hogy átadták a négy éve elindított program keretében a 2500. autót.

A minisztériumi tájékoztatás szerint 2012. január 1-jétől 2016. április végéig 1617-en vásároltak új, míg 943-an használt gépkocsit.

A rendelet szerint öt évnél nem idősebb használt autóra az úgynevezett szerzési támogatási összeg a vételár 60 százaléka lehet, legfeljebb 600 ezer forint.

Új autóra a támogatás áprilistól 900 ezerről 1 millióra emelkedett, és a költségvetési tervezet szerint jövőre 841 millió forint lesz a keretösszeg.

Az immáron négy éves program célja nem más, mint a társadalmi integráció elősegítése, hogy az érintettek mindennapi életvitele, munkába járása könnyebbé váljon. A szerzési támogatást fogyatékos emberek vagy hozzátartozóik igényelhetik hétévente, a jogosultságot - szakvélemény alapján - a kormányhivatal állapítja meg.

Ilyen támogatást kérhetnek mozgássérült embereken kívül látási, hallási, értelmi fogyatékos emberek, továbbá autisták hozzátartozói is.

Címkék#támogatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!