KÖRKÉP

2018.02.08. 09:00

Hamarosan bemutatkoznak az új F1-es versenyautók

Február beköszöntével egyre több hírt hallani a Formula-1 háza tájáról. Mindenki az új versenyautókra kíváncsi. Éppen ezért összegyűjtöttük, hogy melyik alakulat mikor leplezi le 2018-as versenygépét.

Kelemen Attila

Hamarosan lerántják a leplet az új versenygépekről Fotó: theweek.in

 

Hamarosan lerántják a leplet az új versenygépekről Fotó: theweek.in

A mezőny tagjai közül elsőként a Williams rántja le a leplet betontorpedójáról: február 15-én Londonban lesz a prezentáció. Huszadikán aztán sűrű napnak nézünk elébe, ugyanis a Sauber és a Renault egy időben mutatja be új autóját: online (élő adásban). Február 22-én az élcsapatok is életjelet adnak magukról: a Ferrari Maranellóban prezentál. Ugyanezen a napon a Mercedes is lerántja a leplet a leg-frissebb autójáról Silverstone-ban. Másnap a McLaren wokingi bemutatója következik. Február 25-én – az első teszt előtti napon – a Toro Rosso és a Force India barcelonai rögtönzött gálája zárja a sort.

A Red Bull és a Team Haas egyelőre nem közölte, hogy mikor teszi közszemlére idei versenyautóját.

A bemutatók után a téli tesztidénnyel folytatódik a program. Előbb február 26-a és március elseje között, majd március 6-a és 9-e között viszik pályára autóikat a csapatok Barcelonában.

A 2018-as szezon március 25-én rajtol Melbourne-ben az Ausztrál Nagydíjjal. ka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!