Lóerő

2017.04.06. 14:03

A legveszélyesebb a sötétben kivilágítás nélküli kerékpározás

A közlekedésbiztonság és a közlekedéskultúra javítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Autóklub és a Magyar Közlekedési Szövetség.

VN-információ

A megállapodással közösen hívják fel a közlekedés szereplőinek figyelmét a kulturált, egymást támogató közlekedés fontosságára. Magyarország közlekedésbiztonsága jelentősen javult az utóbbi másfél évtizedben, 2001-ben mintegy 1200 ember halt meg közlekedési balesetben, ez a szám 2016-ra a felére csökkent.

Ám a javuló tendencia megtorpant, így új eszközökre, módszerekre és összefogásra van szükség. A magyar társadalom közlekedési kultúrájáról 2016-ban készítettek reprezentatív közvélemény-kutatást.

A válaszadók baleseti kockázat szempontjából a legveszélyesebbnek a sötétben kivilágítás nélküli kerékpározást ítélték, de kifejezetten magas kockázatúnak tartották a járművezetés közbeni internetezést, valamint a bukósisak nélküli motorozást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!