Lóerő

2011.04.04. 13:45

Kirajzottak a motorosok - szezonnyitó gurulás Szombathelyen

Hatalmas robajjal gurult végig a városon megannyi motoros szombat délután, ezzel jelképesen megnyitva az idei motoros szezont.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szombaton koradélután kezdtek gyülekezni a motorizált kétkerekűek a Körmendi úti Végállomás Klub előtt. A temérdek motorost a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesülete invitálta az idei első, közös nagy gurulásra.
A motorosok három órakor indultak el a belváros felé, s végigjárták a főbb útvonalakat, természetesen ezzel magukra irányítva a figyelmet, amelyet a járdákról, autókból és ablakokból bámészkodó emberektől meg is kapták.

A motoros szezon ezennel elindult, bár aki figyelte, már eddig is láthatta, hogy rohamosan szaporodnak az utakon a kétkerekűek. A fotókra kattintva képgalériát találnak, amelyben a motoros felvonulás pillanatai láthatók. Rengetegen gyűltek össze a kellemes, szombat délutáni napsütéses időben. Akadtak kisebbek és nagyobbak is egyaránt, végigbrümmögték a város főbb útjait.

videó a felvonulásról:

Vezetés közben figyeljünk, számítsunk rájuk!
A tavasz beköszöntévelújra előkerülnek a garázsokból és ellepik az utakat a kétkerekűek, ezért az autósoknak is fokozott figyelemmel kell járniuk, hiszen a statisztikák szerint - is - a legtöbb motorosokat érintő baleset az autóvezetők figyelmetlenségből adódik, vagy abból, hogy látván a közeledő kétkerekűt nem jól becslik meg a sebességet és a távolságot. Az a három másodperc, amit a kihajtással nyernének, akár egy életbe is kerülhet. Figyeljünk egymásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!