Mesteri

2015.08.04. 15:01

Mesteri ízei és fényei - falunap megannyi mulatsággal

Mindenki megtalálta a kedvére való elfoglaltságot Mesteri falunapján. Volt foci, tánc, tűzoltó-bemutató, vendégház-avató, miközben főtt a babgulyás.

Ölbei Lívia

És persze nem maradt el a polgármesteri köszöntő sem: Lórántffy Tibor üdvözölte a vendégeket. És bár a falunap elsősorban a helyieknek szól, meg kell említeni, hogy Mesteribe elsősorban a fürdő kedvéért látogatnak el messze földről is: a falunap alkalmából avatták föl az új vendégházat a település szívében. Mesteriben a táj és a panoráma kedvéért is érdemes elidőzni: Kemenesalja jelképe, a Ság hegy itt egy kicsit más, újnak ható arcával fordul felénk, mint a tájegység központjában, Celldömölkön.

A hegy látványos háttérként szolgált a falunap eseményeihez is. Volt focibajnokság (a körmérkőzéses tornát Tokorcs csapata nyerte), fölléptek az Energy Dabaston boszorkányos táncosai, a tűzoltó-bemutatót főleg a gyerekek élvezték (a nagy piros autó volánjához is odaülhettek), lehettek hagyományőrzőkkel íjat kipróbálni. Zenélt a fényes Kapui Gyula, aki sok évtizede zenével felel a környék jó hangulatáért.

Kapui Gyula sok évtizede felel zenével a környék jó hangulatáért. Fotó: Gyuricza Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!