Multidéző

2015.12.15. 10:06

Új bolt nyílt az oladi lakótelepen - Ezt írta a Vas Népe 30 évvel ezelőtt

Szombathely - Szép karácsonyi ajándékot kaptak az oladi lakótelep lakói: a Vas Megyei Élelmiszerkereskedelmi Vállalat ABC-áruházat nyitott a Nagy László utcában. Az új élelmiszerbolt több gazdasági munkaközösség összefogásával Erdért faházelemekből készült.

Kelemen Attila

Sipos László, az üzlet vezetője elmondta, hogy az új bolt 340 négyzetméter alapterületű. Ebből az eladótér 170 négyzetméter. A többi raktár és a dolgozók szociális helyisége. Az üzlet egyelőre osztott munkaidőben - reggel 6 órától 11 óráig és délután

3 órától este 7 óráig - áll a vásárlók rendelkezésére. Szombaton reggel 6 órától déli 1 óráig tartanak nyitva.

Tegnap reggel az első vásárlók hárommillió forint értékű árukészletből válogathattak. Az előrecsomagolt élelmiszereken kívül tőkehúst és más hentesárut is árusítanak.

A vásárlók elégedetten és elismeréssel nyilatkoztak a boltról. Az egyik kismama - aki gyermekével együtt jött az üzletbe - elmondta, hogy eddig a Váci utcai ABC-be kellett mennie és a bevásárlás több mint egy órát vett igénybe. Most helyben megkaphatnak mindent.

Németh László, a Vas Megyei Élelmiszerkereskedelmi Vállalat igazgatója elmondta, hogy az Erdért faház telepítése, másfél millió forintba, a gépi berendezés 700 ezer forintba került. A vállalat egyébként az idén körülbelül 30 millió forintot fordított a bolthálózat korszerűsítésére. Átadták a Köztársaság téri Húsáruházat, a Bajcsy-Zsilinszky utcai élelmiszerboltot, ahol egész nap lehet olcsón étkezni. Nagy szolgálatot tesz a Bethlen Gábor utcában kialakított raktár. Ezenkívül több üzletet korszerűsítettek és ezáltal gyorsabbá, kényelmesebbé tették a vásárlást.

Az új esztendőben tovább folytatják a hálózat bővítését. Kőszegen 500 négyzetméter alapterületű új ABC áruházat építenek, amelyet előreláthatólag 1986 nyarán adnak át a forgalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!