sokan pedig imádják majd

2018.04.04. 19:48

Sokan nem fognak örülni a Cannes-i fesztivál új szabályának

A vörös szőnyeges bevonulás örökre megváltozik.

(FILES) In this file photo taken on May 19, 2015, Puerto Rican born US-Spanish actor Benicio Del Toro poses during a photocall for the film "Sicario" at the 68th Cannes Film Festival in Cannes. Benicio Del Toro is to preside over the 2018 Certain Regard section of the Cannes film festival, the organisers said on April 4, 2018. / AFP PHOTO / VALERY HACHE

Tilos lesz idén szelfizni a cannes-i fesztivál vörös szőnyegén – jelentette be szerdán Thierry Frémaux, a seregszemle művészeti vezetője, akinek régi vágya teljesül a korlátozással.

Frémaux az Europe-1 rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy akit mégis szelfizésen kapnak, azt nem engedik be a vetítésekre.

A művészeti vezető szerint amikor a vendégek szelfizni kezdenek a vörös szőnyeggel borított lépcsőkön, akkor minden „széthullik” és a program „csúszik”.

Frémaux-nak ugyanakkor esztétikai aggályai is vannak a gyakorlattal kapcsolatban. Mint fogalmazott:

„Ez nem szép. Sőt groteszk. Nevetséges. Szeretnénk visszahozni egy kis illemet”

A fesztiváligazgató, aki régóta be akarta tiltani a szelfizést a vörös szőnyegen, ám eddigi kísérletei sorra kudarcba fulladtak, a közelmúltban jelentette be, hogy a Netflix filmjei idén nem kerülnek be a filmfesztivál versenyprogramjába.

A 71. cannes-i fesztivált május 8. és 19. között rendezik meg, a zsűri elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz, a hivatalos versenyprogramot április 12-én jelentik be a szervezők Párizsban.

Borítókép: Benicio Del Toro a fesztiválon 2015-ben VALERY HACHE / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!