baleset volt?

2018.09.06. 17:17

Kiderült, mi okozta a The Cranberries énekesnőjének halálát

Dolores O'Riordan váratlanul hunyt el január közepén, halálának okát azóta azóta rejtély övezte.

Irish singer Dolores O'Riordan of Irish band The Cranberries performs on stage during the 23th edition of the Cognac Blues Passions festival on July 7, 2016 in Cognac, France. La chanteuse Irlandaise Dolores O'Riordan du groupe irlandais The Cranberries sur scene lors de la 23eme edition du festival Cognac Blues Passions, le 7 juillet 2016 a Cognac, France.

Alkoholmérgezést kapott, ezt követően fulladt a fürdőkádba Dolores O'Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője januárban – írja a BBC a westminsteri igazságügyi orvosszakértőre hivatkozva.

A pizsamát viselő nő testét egy londoni hotelszobában, a fürdőkádba merülve találták meg.

Az énekesnő nem hagyott hátra üzenetet és nem voltak arra utaló bizonyítékok, hogy ártani kívánt volna magának.

A szobában öt kis alkoholos üveget és egy üveg pezsgőt találtak, a toxikológiai vizsgálat a vezetéshez engedélyezett határérték négyszeresét találta O'Riordan vérében.

Shirley Radcliffe igazságügyi orvosszakértő szerint alkoholmérgezés miatt bekövetkezett fulladás okozta az énekesnő halálát. „Semmi nem utal arra, hogy nem baleset történt” – mondta. A 46 éves énekesnő felvételeket készíteni érkezett a brit fővárosba. A rendőrség akkor megállapította, hogy nem voltak gyanús körülményei O'Riordan halálának.

A The Cranberries többek között a Zombie című slágerével vált világhírűvé és a 90-es évek egyik legnagyobb rockzenekarává.

O'Riordan évek óta szenvedett testi és mentális egészségügyi problémáktól. 2017-ben hátfájdalmai miatt a The Cranberries megszakította világkörüli turnéját. Az énekesnő bipoláris zavarban szenvedett, 2014-ben egy

repülőtéri incidens miatt bírósági ítéletet is hoztak ellene.

Borítókép: Dolores O'Riordan egy franciaországi koncerten 2016-ban

YOHAN BONNET / HANS LUCAS / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!