nagy hatás

2018.12.17. 22:28

Életműdíjat kap Jeff Bridges

Színészi alakításaiért és filantróp tevékenységéért kapja a Cecil B. DeMille-díjat a januári Golden Globe-gálán – jelentette be hétfőn a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezete (HFPA).

US actor, Jeff Bridges poses upon arrival for the World premiere of Matthew Vaughn's 'Kingsman:The Golden Circle' in London on September 18, 2017. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Daniel LEAL-OLIVAS

Jeff Bridges, az Őrült szív, A nagy Lebowski, A félszemű és A préri urai című filmek sztárja a 76. Golden Globe-díjátadó gálán, január 6-án veheti át színészi pályafutásáért a HFPA életműdíját.

Meher Tatna, az újságíró-testület elnöke 69 éves Bridgest a színészi alakításai mellett filantróp tevékenységéért is dicsérte.

A színész 1983-ban alapította meg a gyermekéhezés ellen világszerte küzdő End Hunger Network szervezetet, 1996-ban pedig társalkotója volt a Hidden in America című tévéfilmnek, amely az Amerikában tapasztalható szegénységgel foglalkozott.

„Bridges játékával a közönség szívét is megnyerte, de gondolkodásukra is hatott”

- fogalmazott Tatna a színészt méltatva.

Bridges 2010-ben az Őrült szív című film főszerepéért elnyerte a Goldan Globe-díjat, majd az Oscar-díjat is.

A Cecil B. DeMille-díjat évente adja át a HFPA olyan személynek, aki jelentős hatást gyakorolt pályájával a szórakoztatóipar világára„. A filmes életműdíjat korábban Oprah Winfrey, Morgan Freeman, Meryl Streep, Jodie Foster, Barbra Streisand, Sidney Poitier és Lucille Ball is megkapta.

A HFPA idén egy új életműdíjat is alapított a televíziózás nagy alakjainak elismerésére. A Carol Burnett-díjat a januári ceremónián adják át elsőként az ötszörös Golden Globe-díjas, 85 éves Burnettnek, akiről a díj a nevét kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!