az arcát mindenki ismerte

2018.12.21. 20:57

Meghalt Donald Moffat

A brit színészt több mint 120 filmben és sorozatban láthattuk pályája során.

Danger immediat Clear and Present Danger 1994 Real Phillip Noyce Donald Moffat. COLLECTION CHRISTOPHEL © Mace Neufeld Productions / Paramount Pictures

Forrás: MACE NEUFELD PRODUCTIONS / PARAM / COLLECTION CHRISTOPHEL

Fotó: Collection Christophel

Ha a neve nem is ugrik be elsőre mindenkinek, az arca annál ismerősebb lehet, hiszen a 87 évesen, egy stroke-ot követően elhunyt Moffat összesen 121 filmben és sorozatban szerepelt 1956 és 2005 között.

Az Origo cikke szerint a színész legalább kétszer játszott amerikai elnököt: Az igazak-ban Lyndon B. Johnsont formálta meg, a Végveszélyben című Jack Ryan-filmben pedig egy fiktív államfőt alakított. A lét elviselhetetlen könnyűségé-ben Daniel Day-Lewis sebész kollégájaként tűnt fel, a Joe Eszterhas által írt Zenedoboz-ban Jessica Lange apósát játszotta, az 1982-es A dolog-ban az antarktiszi kutatóállomást vezette, ahol a lény elszabadult.

Sorozatokban is sokat láthattuk, olyan szériákban tűnt fel több epizódban, mint a Bonanza, a Logan's Run, a Dallas, a San Franciscó-i történetek vagy a Bull. Utoljára 2005-ben vállalt munkát, az Esküdt ellenségek – Az utolsó szó jogán egyik részében volt benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!