Özönlenek a nézők

2019.04.16. 12:20

A Bohém rapszódia az eddigi legnagyobb zenei életrajzi kasszasiker

Az Oscar-díjas Queen-film a negyedik legnagyobb siker Észak-Amerikában az Avatar, a Titanic és a Star Wars: Baljós árnyak után.

Bohemian Rhapsody Year : 2018 UK / USA Director : Bryan Singer Ben Hardy, Gwilym Lee, Joseph Mazzello, Rami Malek Photo: Alex Bailey. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Forrás: AFP

Fotó: 20TH CENTURY FOX / Photo12

A Queen együttes frontemberéről, Freddie Mercuryről szóló film az eddigi legnagyobb zenei életrajzi kasszasiker: vasárnapig világszerte több mint 900 millió dollárért (255 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők.

A Rami Malek főszereplésével forgatott produkció megosztotta a kritikusokat, de a díjszezonban a legnagyobb esélyesek között emlegették és a közönség körében is nagyon népszerű lett.

A film végül két Golden Globe-díjat négy Oscart nyert, köztük Malek az amerikai filmakadémiától is megkapta a legjobb színész díját

- emlékeztetett a BBC News.

A Bohém rapszódia most már a 20th Century Fox negyedik legnagyobb sikere Észak-Amerikában az Avatar, a Titanic és a Star Wars: Baljós árnyak után.

Charles Grant, a Screen International boxoffice-szakértője szerint a film rendkívüli sikerét a jó történet, a forgatókönyv drámai feszültsége és Malek játéka is erősíti.

Borítókép: részlet a Bohém rapszódia című filmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!