nagylelkűség

2020.02.11. 15:15

Egymillió dollárral támogatja a zeneoktatást Paul Simon

Az amerikai zenész egymillió dollárt (309 millió forintot) adományozott zeneoktatásra New York-i iskoláknak.

Singer Paul Simon performs at Forest Hills Stadium in the Queens borough of New York on June 30, 2016. - Simon performs what could be his last major gig on US soil on July 1, 2016, in New York. Simon told The New York Times in an interview published this week that he was ready to quit. With his 75th birthday round the corner and a month-long European tour scheduled to end in Dublin on November 21, he told the newspaper that he felt his career was coming to an end. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

Az összegből többek között zenetanárok ösztöndíjait, mentorprogramokat és a diákok zeneóráit finanszírozzák – közölte Bill de Blasio, a metropolisz polgármestere hétfőn.

A pénz a 12-szeres Grammy-díjas amerikai énekes és dalszövegíró 2018-as búcsúkoncertjéből származik, melynek utolsó állomása a New York-i Flushing Meadows Corona Park volt. A zenész a helyszíntől nem messze töltötte a gyerekkorát.

„A New York-i közoktatási rendszer egykori tanulójaként jó látnom, hogy virágzanak a zenei tehetségek, és nagyon várom, hogy láthassam, mit mutatnak fel ezek a gyerekek az új program hatására” – mondta Simon.

A kollégájával, Art Garfunkellel közös, Simon & Garfunkel nevű formációval és szólóban is világhírűvé vált zenész olyan dalokkal vált ismertté, mint például a Bridge Over Troubled Water. A magyar zsidó családban az Egyesült Államokban született Paul Simon tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának, és mind a Simon & Garfunkel duó tagjaként, mind szólózenészként bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!