legendák

2020.06.27. 07:14

Az 50 éves Queen együttesről adnak ki bélyegsorozatot

A sorozat 13 bélyegén a zenekar legnépszerűbb albumainak borítói, élő koncerteken és a banda első, 1974-es stúdiófotózásakor készült fényképek szerepelnek.

A file picture taken on September 18, 1984 showing Rock star Freddie Mercury, lead singer of the rock group "Queen", during a concert at the Palais Omnisports de Paris Bercy (POPB). (Photo by JEAN-CLAUDE COUTAUSSE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jean-Claude Coutausse

„Micsoda megtiszteltetés! Most már tényleg a bútorzat része vagyunk” – reagált a bélyegkiadásra az együttes dobosa, Roger Taylor. Brian May gitáros kijelentette: azóta, hogy 50 éve ők, a „négy koraérett fiú”, megkezdték az útkeresést, „lehetetlen álmuk megvalósításának” szentelték életüket. „Furcsa olykor arra ébredni, hogy mára milyen pozícióban vagyunk – nemzeti intézménnyé váltunk” – mondta.

A több mint 300 millió lemezt eladó Queen a harmadik olyan zenei együttes a Beatles (2007) és a Pink Floyd (2016) után, amelynek a brit posta bélyegsorozattal állít emléket.

A Queen 1991-ben elhunyt frontemberéről, Freddy Mercuryról már 1999-ben külön bélyeggel emlékeztek meg.

A brit királyi pénzverde az év elején olyan érmét bocsátott ki, amelynek egyik oldalán II. Erzsébet királynő (queen) portréja látható, a másikon pedig Mercury, May, Taylor és John Deacon basszusgitáros hangszere, valamint a Queen felirat látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!