Bulvár-celeb

2023.07.22. 15:00

Felszállna rá? Ettől a hajótól biztosan a rosszullét fogja kerülgetni

A legtöbben szorongani kezdenek, ha meglátják ezt a gigantikus óceánjárót.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A hét elején kezdett el terjedni egy kép az interneten egy hatalmas hajóról, az Icon of the Seasról, amely ötször akkora, mint a Titanic volt. 

A szóban forgó jármű a világ legnagyobb tengerjáró hajója, október 26-án csatlakozik a Royal Caribbean-flottához, és 2024-ben már lehet is rajta utazni. A gigantikus hajón található a legnagyobb tengeri vízipark, húsz fedélzete van és 2350 fős személyzet fog rajta dolgozni.

Bár a hajó kétségkívül mérnöki bravúr, a Twitter és a TikTok-felhasználóknak nem ez tűnt fel elsősorban, hanem az, hogy ezek a méretek szorongást keltenek bennük.

Az Icon of the Seas úgy néz ki, mint egy vízi pokol, már attól is szorongok, ha képen látom

 - írja egy felhasználó. 

"Az, hogy ötször akkora és ötször olyan nehéz, mint a Titanic, nem válik a hajó előnyére, nem tudom elképzelni, hogy épeszű ember felszállna rá" - idéz a Huffpost néhány olvasói véleményt.

Volt, aki egyenesen a Jelenések könyvéből (13:1) idézett a hajó láttán: 

"És láték egy fenevadat feljőni a tengerből, a melynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve."

Az üzemeltetők szerint a hajó teljesen biztonságos

Az Icon of the Seas a múlt hónapban négy napos tesztüzemen vett részt a nyílt óceánon, ahol a hajótestet, a hajtóműveket, a kormányt és minden egyéb alkatrészt is teszteltek.

Forrás: Huffpost

A hajóval kapcsolatos szorongásokkal kapcsolatosan szakemberek is megszólaltak, hogy mit mondtak, kiderül a Life.hu cikkéből. Az biztos, hogy többségük egyet ért abban, hogy a Icon of the Seastől való szorongásnak az egyik oka a Titan tragédiájára vezethető vissza.

"Ki vagy szolgáltatva az istenek irgalmának" - nyilatkozta a Titan merülőhajó korábbi utasa. "Rémálmaim lesznek ettől, ebben biztos vagyok. Nem bátortalan kezdőknek való, és kicsit sem kockázatmentes" - tette hozzá a tragédia kapcsán a férfi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!