Globális pénzügyi szolgáltatás

2019.04.02. 19:19

Szijjártó Péter: újabb nemzetközi nagyvállalat érkezik Magyarországra

Magyarország ismét erős nemzetközi versenyben nyerte el a beruházást, hiszen az IFF világszerte több mint 37 országban van jelen.

Ezúttal az International Flavours & Fragrances (IFF) döntött a magyar munkaerő mellett, amikor helyet keresett globális pénzügyi szolgáltató központjának – hívta fel a figyelmet az amerikai vállalat beruházását bejelentő keddi sajtótájékoztatón a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy az íz- és illatanyagok gyártásában piacvezető IFF személyenként 4 ezer eurós képzési támogatást kaphat a beruházásához.

A New York-i székhelyű vállalat teljes pénzügyi koordinációját ellátó budapesti központ várhatóan több mint 100 munkavállalót foglalkoztat – tette hozzá.

Megjegyezte egyúttal, hogy Magyarország ismét erős nemzetközi versenyben nyerte el a beruházást, hiszen az IFF világszerte több mint 37 országban van jelen.

A miniszter többek között a folyamatos gazdasági növekedésnek és a jelentős adócsökkentéseknek tulajdonítja, hogy Magyarország világszinten is a legvonzóbb befektetési lehetőségek egyike, Budapest pedig a nemzetközi szolgáltató központok népszerű célpontja.

 

Utóbbiak a képzett munkaerő foglalkoztatásával és magas hozzáadott értékek előállításával hozzájárulnak a termelésközpontú gazdaság átalakításához – közölte.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy a Magyarországra érkező teljes befektetési összeg 15 százaléka az Egyesült Államokból származik. A miniszter a gazdasági kapcsolatok további bővülésében bízik.

Tavaly 15 jelentős amerikai beruházás érkezett a kormány közvetítésével, jelenleg pedig 16 új befektetési lehetőségről zajlanak tárgyalások – közölte.

Rich O'Leary, az IFF pénzügyi vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón közölte, hogy a vállalat hosszú távra tervez Magyarországon,

hiszen Budapesten költséghatékony és üzletbarát környezetet talált.

A befektetés során figyelembe vették a fejlett infrastruktúrát és a jól képzett munkaerőt is.

A tervezett munkavállalói létszámot várhatóan az év végére érik el, a körülbelül 50 fővel működő magyarországi központ még ebben a hónapban elkezdi az új jelentkezők keresését

- tette hozzá.

Borítókép:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél az International Flavours & Fragrances (IFF) beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. április 2-án. Az íz- és illatanyagok gyártásában a világ vezető cégei közé tartozó amerikai vállalat személyenként 4 ezer eurós képzési támogatást kaphat a beruházásához.

MTI/Bruzák Noémi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!