Tokió 2020

2019.06.11. 10:22

Az olimpiai szellemről készítenek animációs rövidfilmet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság felkérte a Ponoc japán animációs stúdiót, hogy készítsen animációs rövidfilmet az olimpia szelleméről.

A Ghibli Stúdió egykori tagjai köré 2015-ben szerveződött Ponoc műhely animációs rövidfilmje a kiválóság, tisztelet és barátság olimpiai szellemét örökíti meg, ez lesz az első animációs film, amelyet az olimpia ihletett. Az elkészült mű a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tulajdona lesz, és a lausanne-i Olimpiai Múzeum gyűjteményét fogja gazdagítani.

Bemutatója a jövő évi tokiói olimpiai játékokon lesz, és az olimpia helyszínen fogják vetíteni – jelentették be a stúdió illetékesei egy franciaországi animációs filmfesztiválon.

„Olyan filmet akarok készíteni, amely felvillanyozza a gyerekeket az olimpia által. Egyik legfontosabb témája az lesz, hogy milyen világot szeretnénk látni az olimpiai versenyek nyomán, az olimpián kívül”

- hangoztatta Nisimura Josiaki, a Ponoc alapítója, vezérigazgatója, producer.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!