Turistalátványosság

2021.04.10. 15:10

Kiderült, mikor nyit újra a Vatikáni Múzeum

Május 3-tól ismét nyitnak a vatikáni múzeumok és kertek – közölte a Vatikáni Múzeum.

Látogatók a Vatikán Sixtus-kápolnájában 2020. június 1-jén, amikor a koronavírus-járvány miatt három hónapig zárva tartó Vatikáni Múzeumok újranyitnak.

Forrás: MTI / EPA / ANSA

Fotó: Maurizio Brambatti

A járvány miatt a látogatóknak előre kell jegyet foglalniuk a Vatikáni Múzeum internetes oldalán és csak korlátozott számú vendéget engednek az intézményekbe.

Az előzetesen megadott nyitási dátum a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos számok alakulásától függően változhat. A fertőzöttek száma Olaszországban nemrég kissé csökkent, az értékek azonban még mindig magasak.

A Sixtus-kápolnát is magába foglaló Vatikáni Múzeum Róma egyik legnépszerűbb turistalátványossága. Otthont ad a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteményének, számos reneszánsz mesterműnek, ókori egyiptomi és római műkincseknek. A palotában több száz szoba, galéria és kápolna van, köztük a Sixtus-kápolna.

A járvány harmadik hullámában egy ideiglenes nyitást követően márciusban ismét bezárta kapuit.

Borítókép: látogatók a Vatikán Sixtus-kápolnájában 2020. június 1-jén, amikor a koronavírus-járvány miatt három hónapig zárva tartó Vatikáni Múzeumok újranyitnak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!