she said

2021.06.09. 08:06

Filmet készítenek Weinstein botrányáról

Film készül a Harvey Weinstein hollywoodi filmproducer körül kirobbant botrányról. A munkálatok nyáron kezdődnek – közölte hétfőn a Universal Pictures stúdió.

Harvey Weinstein arrives at the Manhattan Criminal Court, on February 24, 2020 in New York City. - The jury in Harvey Weinstein's rape trial hinted it was struggling to reach agreement on the most serious charge of predatory sexual assault as day four of deliberations ended February 21, 2020 without a verdict. The 12 jurors asked New York state Judge James Burke whether they could be hung on one or both of the top counts but unanimous on the three lesser counts. The disgraced movie mogul, 67, faces life in prison if the jury of seven men and five women convict him of a variety of sexual misconduct charges in New York. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

A She Said című film alapját a 2019-ben megjelent, azonos című könyv adja, mely a The New York Timesnak a szexuális zaklatással vádolt filmmogul ügyében történt nyomozását foglalja össze.

Carey Mulligan és Zoe Kazan alakítja a könyvet író két újságírót, Megan Twohey-t és Jodi Kantort, akik Pulitzer-díjat kaptak az ügyről 2017 októberében született riportjukért.

Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A bukott filmmogult több mint 80 nő, köztük ismert színésznők – Gwyneth Paltrow, Salma Hayek és Uma Thurman – vádolták meg szexuális visszaéléssel, ő azonban tagadta bűnösségét, és azt állította, hogy szexuális együttlétei mindig kölcsönös beleegyezésen alapultak.

Bűnösségét 2020 februárjában mondta ki az esküdtszék, az Oscar-díjas producer egy-egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény – egy szexuális erőszak és egy szexuális kényszerítés – miatt kapott 23 év börtönt. Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt.

A befolyásos hollywoodi producer bukása indította el a MeToo mozgalmat,

amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.

A She Said című könyv az újságírók hónapokon át tartó nyomozását mutatja be, és azokat a jogi akadályokat, amelyekkel Twohey-nek és Kantornak szembesülnie kellett újságcikkük megjelentetésekor.

Bár a Weinstein-botrány számos dokumentumfilm témája volt és több filmet, valamint televíziós sorozatot inspirált, köztük a The Morning Show-t és Az asszisztenst,

a She Said az első játékfilm, amely közvetlenül a producer elleni vádakkal foglalkozik.

Rendezője a német Maria Schrader lesz.

A megjelenés várható idejéről egyelőre nem közöltek információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!