bajnokok ligája

2018.09.12. 12:20

A bajorok nagyon elszántak a kupahódítást illetően

Thomas Müller, a német bajnok Bayern München válogatott támadója szerint a bajor csapat minden eddiginél elszántabban vág neki a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének, és a mostani szezonban meg akarja nyerni a legrangosabb európai kupasorozatot.

from: Thomas MUELLER (MULLER, Bayern Munich), James RODRIGUEZ (Bayern Munich), Javi (Javier) MARTINEZ (Bayern Munich), Corentin TOLISSO (FC Bayern Munich), Action, duels. Training FC Bayern Munich Soccer 1. Bundesliga, Season 2018/2019, on 11/09/2018 in Muenchen. | usage worldwide

Fotó: Picture-Alliance/AFP

„A világbajnoki kudarc és a Real Madriddal szembeni szerencsétlen kiesés az előző idényben mind hozzájárul ahhoz, hogy plusz energiát mozgósítsunk” – nyilatkozta a 28 éves futballista a Sport Bild című napilap szerdai számában. Hozzátette,

biztosak abban, hogy képesek megnyerni a BL-trófeát, ezért nagyon elszántak, Niko Kovac személyében pedig egy új, fiatal és ambiciózus vezetőedzőjük van.

A Bayern az elmúlt szezonban az elődöntőben maradt alul a Real Madriddal szemben, egy évvel korábban pedig a negyeddöntőben ejtette ki a spanyol sztárcsapat a münchenieket. Ebben a két évben végül a BL-trófea is a Real Madridé lett.

„Ez is jól mutatja, hogy az elmúlt két évben mennyire közel voltunk a végső sikerhez, és

nagyon remélem, hogy most végre márciustól májusig mindenki bevethető lesz, mert akkor csak rajtunk múlik, hogy elérjük-e a célunkat”

- mondta Müller.

A Bayern München a BL csoportkörében a Benficával, az Ajax Amsterdammal, valamint – az utolsó selejtezőkörben a magyar bajnok Vidi FC-t búcsúztató – AEK Athénnal találkozik majd. A bajorok jövő szerdán, a Benfica vendégeként mutatkoznak be.

Borítókép: Müller és a csapattársak edzésen is mindent beleadnak

AFP / DPA / SVEN SIMON / Frank Hoermann

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában