nhl

2019.02.14. 10:06

Összecsaptak a legjobb hokisok a NHL-ben

A Pittsburgh Penguins 3-1-re legyőzte a vendég Edmonton Oilers csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai rangadóján.

A jelenkor két legnagyobb sztárja, a pittsburgh-i Sidney Crosby és az edmontoni Connor McDavid együttese találkozott, és utóbbi már az 5. percben gólpasszt adott a német Leon Draisaitlnak, akinek ez volt a 33. találata az idényben. Az egymeccses eltiltása miatt egyik legjobbja, az orosz Jevgenyij Malkin nélkül játszó hazaiak a második harmad elején emberhátrányban egyenlítettek – McDavid a jégen volt -, majd kisvártatva a vezetést is megszerezték. Crosby a kapu előtt teremtett helyet a gólt ütő Teddy Bluegernek. A játékrész hajrájában McDavidet kiugrás után visszahúzták, a büntetőjét azonban Matt Murray látványos mozdulattal elkapta.

Az utolsó előtti percben Jared McCann üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Érdekesség, hogy a két csapat összecsapásai igencsak egyoldalúak az elmúlt években, ugyanis a Pingvinek a legutóbbi 17 összecsapás mindegyikén pontot szereztek, ebből 14-szer győztek, háromszor csak ráadásban maradtak alul. Amikor mindkét szupersztár játszott, akkor a Pittsburgh mind a hat találkozót megnyerte.

A nap másik mérkőzésén az Anaheim Ducks a vendég Vancouver Canucks felett aratott 1-0-s sikerével zárta le hét meccsen át tartó nyeretlenségi sorozatát, így egyúttal győzelemmel debütált új vezetőedzője, Bob Murray. A hazaiak elsőszámú kapusa, John Gibson sérült, emiatt az idényben először kapott lehetőséget kezdőként Kevin Boyle, aki 35 védéssel óvta meg kapuját a góltól.

Eredmény:

Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 1-0 Pittsburgh Penguins-Edmonton Oilers 3-1

Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 1-0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában