továbbra is ő az első

2019.08.15. 10:32

Usain Bolt: remélem, hogy még sokáig én leszek a leggyorsabb (videó)

A jamaicai sztár annak a kapcsán nyilatkozott, hogy tíz éve, 2009. augusztus 16-án futotta 9.58 másodperces világrekordját Berlinben.

„Még mindig nagyon büszke vagyok, hogy ilyen időt tudtam elérni, s hogy tíz év után még mindig él ez a csúcs” – mondta a Bolt a sportbuzzer honlapnak.

A nyolcszoros olimpiai és 11-szeres világbajnok futó – akárcsak a szakértők többsége – azzal számol, hogy rekordjait nem fogják megjavítani a közeljövőben.

„Mindig azt mondom, a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat. Egy nap majd jön valaki, aki új csúcsot ér el. De remélem, hogy még hosszú ideig én leszek a világ leggyorsabb embere!”

- fogalmazott. Hozzátette: a jelenlegi sprintergenerációnak még gyorsulnia kell, hogy megjavítsa ezeket a rekordokat.

A 32 éves Bolt 2009-ben a 100 méter mellett 200 méteren is világcsúcsot futott 19.19 másodperccel Berlinben. „Az volt az érzésem, hogy ezen az időn még tudok javítani. De sérülések megakadályoztak ebben” – mondta Bolt, aki a 2017-es londoni vb-n fejezte be pályafutását. Mostani életéről úgy nyilatkozott, az sokkal stresszesebb, mint sportolói karrierje volt.

„Nagyon keményen dolgozom a szponzoraimmal, partnereimmel és persze elsősorban az alapítványommal. Ugyanakkor élvezem ezt az új életet. Végre azt ehetem és ihatom, amit akarok. És nem kell korán lefeküdnöm” – mondta Bolt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik