Tokió 2020

2020.01.11. 09:46

A franciák is kijutottak a férfi röplabdatornára

A francia válogatott kijutott a tokiói olimpia férfi röplabdatornájára, miután az európai selejtező fináléjában 3-0-ra legyőzte a német csapatot pénteken Berlinben.

A gallok a nyolc válogatottat felvonultató torna fináléjáig vezető úton a csoportkörben az Európa-bajnok szerbeket legyőzték, és annak ellenére továbbjutottak, hogy a bolgároktól és a hollandoktól egyaránt kikaptak 3-2-re.

A csütörtöki elődöntőben az Eb-ezüstérmes szlovénokat 0-2-ról fordítva győzték le, a fináléban pedig esélyt sem adtak a házigazda németeknek, így biztosították helyüket a nyári olimpián.

A német együttesben a magyar származású Grózer György az egész mezőny legeredményesebbjeként 20 pontot szerzett, a franciáknál négyen is tíz pont felett zártak.

Az ötkarikás játékokra korábban a házigazda japánok mellett az interkontinentális selejtezőről a brazilok, az amerikaiak, az olaszok, a lengyelek, az oroszok és az argentinok jutottak ki, míg az afrikai kvalifikációt a tunéziaiak nyerték.

Az olimpián 12 csapat szerepelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában