legendás dobás

2020.06.10. 13:15

Megvehetik azt a gatyát, amiben Steve Kerr bajnokságot nyert a Bullsnak (videó)

Elárverezik azt a nadrágot, amelyet Michael Jordan csapattársa viselt pályafutása legmeghatározóbb mérkőzésen, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) 1997-es nagydöntőjének utolsó felvonásán – számolt be az olimpia sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal.

Chicago Bulls player Michael Jordan (L) congratulates teammate Steve Kerr after Kerr's last-second basket against the Utah Jazz in game six of the 1997 NBA Finals at the United Center in Chicago, IL. The Bulls captured the NBA championship by defeating the Jazz 90-86. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO/Robert SULLIVAN (Photo by ROBERT SULLIVAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robert Sullivan

A most 54 éves Kerr a Chicago Bulls játékosaként a Utah Jazz elleni párharc hatodik összecsapásán,

öt másodperccel a vége előtt döntetlen állásnál kapta meg a labdát Michael Jordantől, akire ketten is figyeltek. Ő kihasználta, hogy üresen volt, és eldöntötte a mérkőzést.

A találkozó után Michael Jordan tőle szokatlan módon hangzatos nyilatkozatban emelte ki Kerr érdemeit.

Ennek a dobásnak a története egyébként szerepelt a Last Dance című, óriási sikerrel bemutatott dokumentumfilm-sorozatban is, amely Jordan pályafutását és a Bulls-dinasztiát mutatta be.

Kerr a második triplázás során volt remek kiegészítő ember a csapatban,

majd később a San Antonio Spursszel is bajnok lett kétszer, edzőként pedig a Golden State Warriorsszal ért már fel háromszor is a csúcsra.

Borítókép: legendás pillanat – Michael Jordan megpaskolja Kerr fejét, miután eldöntötték a bajnoki cím sorsát 1997-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában