bajnokok ligája

2020.08.08. 10:50

Varane: nem tudok magyarázatot adni a hibáimra

Raphael Varane vállalta a felelősséget, amiért a Real Madrid 2-1-re kikapott a Manchester City vendégeként pénteken a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Real Madrid's French defender Raphael Varane (R) reacts after Manchester City's English midfielder Raheem Sterling (unseen) scored his team's first goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on August 7, 2020. (Photo by PETER POWELL / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Peter Powell

A világbajnok francia játékos két alkalommal olyan nagy hibát vétett a manchesteri találkozón, amit góllal büntettek a City játékosai.

„Vállalom a felelősséget, ez a vereség az én hibám. Nagyon rosszul érzem magam a csapattársaim előtt. Nem tudok magyarázatot adni a két hibámra, mert különben komfortosan éreztem magam

. A pálya egyes részein elkövetett ilyen nagy hibák után viszont nagy árat kell fizetni. Ez egy roppant nehéz éjszaka számomra” – nyilatkozta Varane. A 27 éves védőt 2011-ben szerződtette a Real Madrid, amellyel egyéb trófeák mellett négyszer a BL-ben is csúcsra ért már.

Csapattársa, Eden Hazard a támogatásáról biztosította a francia játékost: a hibák a labdarúgás részét képzik. „Tudom, hogy ez most nehéz lehet Rafa számára, mert két hibát is elkövetett, de mi támogatjuk őt. Nem ez volt a legjobb meccse” – nyilatkozta a belga támadó.

A spanyolok vezetőedzője, Zinédine Zidane kiemelte: bár az eredménnyel nem lehetnek elégedettek, mégis büszkének kell lenniük mindarra, amit a szezonban elértek.

„Ilyen a futball. Kikaptunk egy jó csapattól, ezt el kell fogadjuk. A szezon 95 százalékában nagyszerű teljesítmény nyújtottunk”

- utalt a kiváló hajrával megnyert spanyol bajnoki címre a francia szakember.

Kollégája, Josep Guardiola kifejtette: a BL megbünteti a csapatokat az ilyen nagyságú hibákért.

„Ezt a saját bőrünkön is megtapasztalhattuk már korábban, de azért most kellett Gabriel Jesus hatékony közreműködése, aki az ilyen helyzetekben a legjobb” – emelte ki Josep Guardiola a brazil támadót, aki csapata mindkét találatánál sikeresen zavarta meg Varane-t. Gabriel Jesus a 9. percben gólpasszt adott Raheem Sterlingnek, majd a 68. percben ő szerezte a hazaiak győzelmet érő találatát. A spanyol szakember a két találkozón nyújtott teljesítménye alapján a párharc emberének nevezte Gabriel Jesust, aki az első, madridi összecsapáson is eredményes volt.

„Az ő játéka döntő volt számunkra. Segített a csapatnak, amikor rossz pillanataink voltak”

- tette hozzá az edző.

Gabriel Jesus hangsúlyozta: a top klubok közé tartozó Real Madrid a BL-ben a legeredményesebb csapatnak számít, de minden azon múlik, hogy ki miben és mennyire hisz.

„Hibázhatunk, de akkor is hinnünk kell. Én mindig nyomás alatt tartom a védőket, ez az egyik jellemzője a játékomnak. Végig letámadni és segíteni a csapatot. A gólom már csak ráadás volt, aminek pluszban örülhettem” – nyilatkozta.

Sterling elárulta: az volt a taktikájuk, hogy a három csatár végig agresszívan zavarja a madridi védőket. „Ezt meg is tettük, és a letámadásunk két gólt eredményezett” – nyilatkozta. Hozzátette: bár a Real Madridnak van néhány kiváló játékosa, egyáltalán nem volt bennük emiatt kisebbségi érzés.

A koronavírus-járvány miatt öt hónap szünet után pénteken újraindult BL-ben a nyolcaddöntő két visszavágója maradt hátra, amit szombaton este rendeznek. Azt követően a sorozat Lisszabonban az egymeccses negyeddöntőkkel folytatódik szerdától, a Manchester City jövő szombaton az Olympique Lyonnal találkozik.

Forrás: MTI

Borítókép: egy világbajnok védő ilyen hibákat nem követhet el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában