pályafutás lezárása

2020.08.17. 06:06

Visszavonult Daniel Hamhuis olimpiai és világbajnok jégkorongozó

A sportoló nagyon várta már, hogy az eddigieknél több időt tölthessen a családjával, de nem zárta ki, hogy a jövőben mentorként vagy edzőként tevékenykedjen.

Bejelentette visszavonulását Daniel Hamhuis, a kanadaiak olimpiai és kétszeres világbajnok jégkorongozója.

A 37 éves játékos 2002 óta 1148 mérkőzést játszott az észak-amerikai profiligában (NHL) a Nashville Predators, a Vancouver Canucks és a Dallas Stars színeiben.

A bajnokságban 2011-ben érte el a legnagyobb sikert, amikor a Vancouver együttesével az alapszakasz legjobbjának bizonyultak, ám a döntőben kikaptak a Boston Bruinstól.

A válogatottban sokkal több sikerélményben volt része a hátvédnek: megnyerték a 2014-es téli olimpiát Szocsiban, 2007-ben és 2015-ben világbajnokok, 2008-ban és 2009-ben ezüstérmesek voltak.

„Boldogan vonulok vissza a jégkorongtól. Márciusban, amikor a szezon lezárult, szétszóródtunk, még az év végi partit sem tartottuk meg, de nincs hiányérzetem. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy három klubban is játszhattam” – nyilatkozta.

Hamhuis hozzátette, nagyon várta már, hogy az eddigieknél több időt tölthessen a családjával, de nem zárta ki, hogy a jövőben mentorként vagy edzőként tevékenykedjen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában