Vívás

2021.01.26. 08:35

Budapesten tartják a kard olimpiai kvalifikációs világkupát

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) döntése értelmében Budapesten rendezik meg a kardozók olimpiai kvalifikációs világkupaversenyét.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása alapján a viadalra március 10. és 14. között kerül sor.

A magyar férfi kardozók már biztosították a részvételüket az idénre halasztott olimpián, a nőknél azonban a budapesti versenyen dől majd el véglegesen a magyarok sorsa.

Tamás Henriette, a magyar szövetség főtitkára az M4 Sport Sporthíradóban kedden elmondta, komoly sportdiplomáciai siker a rendezés elnyerése, hiszen a vívó élet szereplői kifejezetten szeretnek Magyarországon versenyezni. Hozzátette: a zárt kapus eseményen, amelyen várhatóan nemenként 150-200 versenyző indul majd, a jelenlegi vírushelyzetben előnyt jelenthet a magyar csapatnak a hazai rendezés, hiszen szeptember óta itthon dolgoznak, így semmilyen félelemérzetük nem lesz a viadalon.

A hunfencing.hu-n hozzátették: a másik, magyar szempontból rendkívül fontos fegyvernem a további olimpiai kvalifikáció szempontjából a férfi párbajtőr, amelyben március második felében, az oroszországi Kazanyban rendezik majd a mindent eldöntő vk-csapatversenyt.

Tamás Henriette megjegyezte, a csapatok közül talán a párbajtőrözőknek van a legnehezebb dolguk, ugyanakkor bízik benne akárcsak a női kardozók esetében , hogy megszerzik a kvótát.

A beszélgetés során szó esett a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők egyéni pótkvalifikációs versenyeiről utóbbin az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese próbálná kiharcolni az indulást , a főtitkár azonban elmondta, ezekről egyelőre semmilyen konkrét információ nincs.

A FIE bejelentette, hogy márciusig nem lesznek hivatalos nemzetközi viadalok, míg a szervezet arról is döntött, hogy a kontinensenkénti eltérő körülmények, a továbbra sem megnyugtató járványhelyzet okán ebben a szezonban nem rendezik meg a korosztályos zónaversenyeket, így nem lesz a szezonban kadet és junior Európa-bajnokság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!