Labdarúgás

2022.02.02. 11:50

Nyáron távozik a Hertha sportigazgatója

Arne Friedrich, a Hertha BSC labdarúgócsapatának sportigazgatója nyáron távozik posztjáról, valamint a klubtól is.

A német élvonalban húsz fordulót követően a 13. helyen álló berlini együttes kedden közölte, hogy a 42 éves sportvezető nem újítja meg szezon végén lejáró szerződését.

Friedrich – aki 2019 novemberétől dolgozott a Hertha vezetésében, 2020 júliusától mint sportigazgató – a klub közleményében kifejtette: intenzív időszak áll mögöttük, sok változással, amely folyamat még nem ért véget.

Friedrich a folytatásról annyit árult el csupán, hogy más projektekben vesz majd részt. Fredi Bobic ügyvezető viszont célzást tett arra, hogy az Egyesült Államokban kaphat állást, de szeretnék, ha a távolság ellenére valamilyen formában még a berliniek segítségére lenne.

A 82-szeres német válogatott Friedrich 2002 és 2010 között volt a Hertha játékosa, 2004-től a csapat kapitánya, karrierjének utolsó állomása az MLS-ben szereplő Chicago Fire volt.

Borítókép: Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője (b) és Arne Friedrich sportigazgató a csapatnak a VfL Bochum ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. szeptember 12-i mérkőzése előtt Bochumban. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában