Szaúdi Nagydíj

2022.03.26. 07:21

A Formula 1-es versenypálya közelében robbanás történt Szaúd-Arábiában (videó)

Pénteken a szabadedzések zajlottak a Formula–1 idei második versenyhétvégéjén Szaúd-Arábiában, ahol a pálya szomszédságában felrobbant egy kőolajipari létesítmény. Egyes források szerint terrortámadás történhetett.

A Formula–1 világbajnoki címvédője, Max Verstappen égett szag miatt panaszkodott a csapatrádión az első szabadedzés alatt, de hamar kiderült, hogy ezúttal nem az autójával van gond – írja a Magyar Nemzet

Fekete füst szállt fel a dzsiddai utcai pálya közelében, ugyanis nagyjából tíz kilométerre, a város szomszédságában lévő Aramco szaúdi olajtársaság főhadiszállásán robbanás történt.

A Motorsport.com arról írt, hogy az F1-et és az Aston Martin csapatát is szponzoráló olajtársaság ellen támadás történhetett, amelyért a jemeni húszik felkelőcsoportja vállalta a felelősséget. A hatóságok drónokat hatástalanítottak, és robbanószerekkel teli hajókat is lefoglaltak.

– Várjuk a további információkat arról, hogy mi történhetett – jelezte az F1 szóvivője.

A szabadedzés nem a robbantás, hanem Lando Norris balesete miatt szakadt csak félbe. A McLaren pilótája eltalálta a kanyar közeledtét jelző egyik táblát, amely darabokra tört és jelentős mennyiségű törmelékkel borította be a célegyenes végét.

Ettől függetlenül az első szabadedzés rendben lezajlott, amelyen az első futamon győztes, így bajnoki éllovas Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája érte el a legjobb köridőt.  A 24 éves versenyző mögött a címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) lett a második, harmadikként pedig a finn Valtteri Bottas (Alfa Romeo) zárt. A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) a kilencedik köridőt érte el, ráadásul a hajrában a falnak ütötte autóját.

Borítókép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának második szabadedzésén a dzsiddai utcai versenypályán 2022. március 25-én / MTI / AP / Haszan Ammar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában