Autósport

2022.12.20. 17:42

Új záradék került a Forma–1 sportszabályzatába

A Forma–1-es versenyzőknek a következő szezontól engedélyeztetniük kell politikai vagy vallási témájú nyilatkozataikat.

MTI

Sergio Péreznek, a Red Bull mexikói versenyzőjének autóját készítik elő a Forma–es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíjának rajtja előtt a mexikóvárosi Hermanos Rodríguez versenypályán 2022. október 30-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Mario Guzmán

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden jelentette be, hogy a sportszabályzatba új záradék került, amely az előzetes jóváhagyásra vonatkozik.

Ez alapján a versenyzők a jövőben megszegik a szabályokat, amennyiben a FIA előzetes jóváhagyása nélkül „politikai, vallási vagy személyes jellegű nyilatkozatot adnak vagy akár megjegyzéseket tesznek”. A szabályozás vonatkozik arra is, amikor nézeteiket a nyilvánosság számára elérhető módon – például közösségi oldalakon vagy ruházatukon – jelenítik meg, és ezzel megsértik a szervezet semlegességét.

A közelmúltban F1-es világbajnok pilótaként Lewis Hamilton és Sebastian Vettel foglalt állást politikai vitákat kiváltó kérdésekben.

 

Címkék#Forma-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában