Varga a Top10-ben

2023.11.02. 13:29

Ibrahimovic klubjánál magyar vezetőedzőt neveztek ki

Lőrincz Ábel irányítja ideiglenes vezetőedzőként Zlatan Ibrahimovic klubját, a Hammarbyt a svéd élvonalbeli bajnokság hajrájában – írja a Mandiner. Varga Barnabás pedig a legjobb tíz góllövő között van a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet ma közzétett világranglistája szerint.

MW

Lőrincz Ábel (j) lett a svéd Hammarby megbízott vezetőedzője

Forrás: Lőrincz Ábel / Facebook

Lőrincz Ábel többek között videóelemzőként már bizonyított a svéd élvonal hatodik helyén álló csapatnál, és Martí Cifuentes távozása után ideiglenesen ő veszi át a klub vezetését.

Mint írták,

a magyar szakembernek a 2023-as szezon – Svédországban tavaszi-őszi rendszerű a liga – utolsó két bajnokiján kell irányítania majd az együttest.

Lőrincz Ábel korábban a Budapest Honvédnál és a Puskás Akadémiánál, majd a dán SønderjyskE együttesénél dolgozott,  a Hammarbyt 2022 óta segíti.
A megbízott vezetőedző munkáját Karl-Gunnar "Kalle" Björklund és Magyar Richárd segíti majd.

Varga Barnabás a TOP 10-ben

A sérült Varga Barnabás ugyan nem gyarapíthatta tovább találatai számát, a bajnoki gólszerzők között így is a kilencedik legeredményesebb a labdarúgók legfrissebb világranglistáján, amelyet csütörtökön tett közzé az IFFHS

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet adatsora szerint a magyar csatár a Paks és jelenlegi klubcsapata, a Ferencváros színeiben 24 gólt szerzett 2023-ban.

A január 1. és október 31. közötti időszak klubbéli eredményességét tükröző rangsort a Bayern München angol támadója, Harry Kane vezeti 29 góllal, amelyből 17-et még a Tottenham játékosaként szerzett. A második argentin Mauro Icardi az idén 28 góllal segítette a török Galatasarayt, míg a harmadik és a negyedik pozíciót az egyformán 26 gólos norvég Erling Haaland (Manchester City) és a francia Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) foglalja el. Az ötödik helyezett mexikói Santiago Giménez (Feyenoord) is 26-szor vette be ebben az évben az ellenfelek kapuját, ő azért szorul hátrébb, mert a holland bajnokság gyengébb besorolású a nemzetközi rangsorban, mint az angol és a francia pontvadászat.
Az IFFHS a világ száz legerősebb futballbajnokságát veszi figyelembe a havonta frissített listája közzétételekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában