Serie A

2024.04.23. 13:00

A pofozkodós hangulatú derbi után a Milan hangos zenével zavarta a bajnoki fiesztát (videó)

A Serie A 33. fordulójában a milánói derbin az Internazionale 2-1-re nyert az AC Milan ellen. Az Inter ezzel a sikerrel öt fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította története huszadik bajnoki címét. Bár a Giuseppe Meazza Stadion mindkét csapat otthona, a Milan kicsinyes megoldással emlékeztette a riválist, hogy ezúttal piros-fekete pályaválasztás mellett zajlott a rangadó: egyre hangosabbra tekert zenével próbálták elfojtani az Inter ünneplését.

MW

Az AC Milan 19. számú francia védője, Theo Hernandez az Inter holland védőjével, Denzel Dumfriesszel küzd meg

Forrás: AFP

Fotó: Isabella Bonotto

Az AC Milan elleni sikerrel a kék-feketék egészen elképesztő veretlenségi sorozatot produkálnak, ugyanis a Serie A-ban immár 27 találkozó óta nem találtak legyőzőre, és már tizenhét ponttal előzik meg a második Milant. Stefano Pioli csapata kevésbé bízhatott a pontszerzésben, mivel a legutóbbi öt derbit is elveszítette – kettőt a bajnokságban, kettőt a BL-ben, egyet az Olasz Szuperkupa tavalyi döntőjében. A Derby della Madonninának is nevezett rangadó elég egyoldalú lett, hiszen már az első félidőben is jobb volt az Inter, és a hátrányban lévő vörös-feketék a második félidőben sem tudták megfordítani az állást – írta meg az Origo.

AC Milan v FC Internazionale - Serie A TIM
Az Internazionale a huszadik bajnoki címét a városi, egyben ősi rivális Milan ellen biztosította be
Fotó: Luca Rossini / Forrás: AFP

Pofozkodós hangulatú derbi

A nyolcvanezer férőhelyes stadionban csak kb. 7500 Inter-szurkoló ünnepelhette a Milan elleni 2-1-es sikert és az azzal bebiztosított huszadik bajnoki címet. A Milan rendezőként nem volt elragadtatva a rivális örömétől, egyre hangosabbra kapcsolt zenével igyekezett elfojtani Simone Inzaghi és csapata ünneplését – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Ami azt illeti, a pályán is mindent megtett a Milan, hogy elrontsa az ünnepi hangulatot. Amikor a piros-feketék játékosai már érezték, hogy ez a pontszerzéssel nem fog menni, durvaságokkal jelentkeztek. Előbb Theo Hernández provokált verekedést, ami után a francia mellett az Interből Denzel Dumfries is piros lapot kapott, majd Davide Calabria vágta arcon Davide Frattesit.

Igazán kár, hogy az utolsó öt perc ennyire feszültté vált, addig sportszerű mérkőzés volt. Jól játszottunk, a második félidőben szerezhetünk volna még további gólt is, elégedett vagyok

– mondta Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője, talán elfelejtve, hogy a két csapat tagjai már a nyolcadik percben egymásnak ugrottak.

Inzaghi edzői pályafutása kilencedik trófeáját nyerte, de az Olasz Kupa- és Olasz Szuperkupa-sikerek után az első bajnoki címét. Összességében pedig 2021-es kinevezése óta már a hatodik trófeáját az Inter kispadján, ezzel José Mourinho (öt trófea) elé lépett az örökrangsorban, s már csak Helenio Herrera és Roberto Mancini (hét-hét) van előtte.

Az Inter 2021 után vívta ki a scudettót, ráadásul huszadik diadala azt jelenti, hogy a következő szezontól két csillag díszítheti a klub címerét. A 36 bajnoki címével csúcstartó Juventusnak három csillagja, míg a 19-szer aranyérmes AC Milannak egy van. A lefújás után a Milan edzője is dicsérte kollégáját, bár picit oda is szúrt a bajnoki címet ünneplő ősi riválisnak.

Pioli dicsérte az Intert

Az Inter meggyőző teljesítménnyel lett bajnok, öt fordulóval a zárás előtt bebiztosítva az aranyérmet. A fekete-kékek mindössze egy meccset veszítettek a bajnokságban, a harminchárom forduló alatt hetvenkilenc gólt lőttek és tizennyolcat kaptak, utóbbi minden topligát figyelembe véve a legjobb mutató. A Milan edzője, Stefano Pioli is méltatta az ellenfelet.

Az Inter kivételes idényt teljesített, csak egy meccset veszített. De már három-négy éve senki sem vitathatja, hogy övé a legerősebb keret a ligában

– mondta Pioli, aki talán saját maga mellett is érvelt azzal, hogy két éve ő vezette bajnoki címre a Milant az Inter előtt. Tavaly egyik milánói csapatnak sem volt esélye a bajnoki címre, akkor a Napoli hengerelt.

Tizennégy hónapja azt lehetett olvasni a médiában, hogy Inzaghinak kifelé áll a rúdja, és láthatjuk, hogy azóta mit ért el. Boldog vagyok itt, jó munkát végzek és tudnánk együtt tovább fejlődni a csapattal

– kommentálta Pioli azt a hírt, miszerint a következő idényben már nem ő lesz a Milan vezetőedzője. Az Inter legyőzte a második csillagért zajló versenyfutásban a Milant, az utolsó öt forduló a fekete-kékeknek már jutalomjáték lesz. A Milanra viszont a hét végén újabb rangadó vár, a Juventus elleni szombati meccs az ezüstérem szempontjából lehet kulcsfontosságú.

Serie A, 33. forduló:

Milan–Inter 1-2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában