Olimpia

2016.08.16. 19:15

Pars Krisztián szerdán selejtez - Ezek lesznek a magyar vonatkozású versenyek Rióban

Rio de Janeiro - Szerdán a kalapácsvető Pars Krisztián döntőbe jutásáért szoríthatunk, a magyar női vízilabdázók pedig az olimpiai döntőért szállnak vízbe.

Horváth Erika

A szerdai nap egyetlen magyar érdekeltségű atlétikai programja a férfi kalapácsvetés lesz Pars Krisztiánnal. A Dobó SE olimpiai bajnoki címvédője a 16.05-kor kezdő B csoportban lép dobókörbe. (Az A jelű 16-os 14.40-kor kezd.)

A selejtezőben 32-en indulhatnak - hiányzik a kvalifikációs szintet teljesítő Alekszej Szokirszkij és Szergej Litvinov, akiknek az orosz atléták kizárása miatt kell távolmaradniuk. A résztvevőket két csoportra osztották. Pars Krisztián a második dobó lesz a B csoport 16 versenyzője között. A selejtezőben három kísérletet tehetnek a kalapácsvetők, a legalább 76,50 métert elérők rögvest kvalifikálják magukat a szombat hajnali 2.05-re kiírt fináléba. Ha nincs 12 ilyen dobó, akkor a selejtezőbeli eredmények alapján 12-esre kiegészítik a mezőnyt.

Műtéte után a szokottnál kevésbé felkészülten várja a versenyt Pars Krisztián Fotó: Koppán Viktor

Kajak-kenuban újabb négy számban lesznek előfutamok (14.00-15.12), illetve középfutamok (15.12-16.02. Férfi kajak-2 1000 méteren Ceiner Benjámin és Hufnágel Tibor, kenu-1 200 méteren Hajdu Jonatán, kajak-2 200-on Molnár Péter és Tótka Sándor, női kajak-1 500 méteren pedig Kozák Danuta képviseli a magyar színeket.

A női vízilabdatornán az elődöntőket játsszák; 17.20-kor kezdődik a Magyarország-Egyesült Államok, 21.30-kor pedig az Oroszország-Olaszország találkozó a fináléba jutásért.

Az egyetlen magyar műugró, Kormos Villő selejtezője 20 órakor rajtol női toronyugrásban.

Amúgy már a finisébe fordult a riói olimpia, a vízilabdázókon kívül (a nőknek pénteken, a férfiaknak szombaton zárul a tornája) magyar részről már csak néhány atléta, birkózó (köztük Ligeti Dániel), öttusázó és triatlonos, valamint egy hegyikerékpáros vár még bevetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!