Olimpia

2016.08.18. 19:35

Pars, Ligeti és Veréb is színre lép az olimpia utolsó három versenynapján

Rio de Janeiro - Az utolsó három versenynap következik Rióban, aztán vasárnapról hétfőre virradóra ünnepélyesen bezárják a XXXI. nyári ötkarikás játékokat.

Horváth Erika

Az olimpia utolsó három versenynapján még hét sportágban láthatunk magyar sportolókat.

Atlétikában pénteken 13 órakor rajtol el a férfi 50 km-es gyaloglás Rácz Miklóssal, Srp Miklóssal és Venyercsán Bencével. A női 20 km-es gyaloglásban (péntek 19.00) Madarász Viktória, Kovács Barbara és Récsei Rita lesz a magyar induló. Aztán következik a férfi kalapácsvetés döntője - már szombat hajnali 2.05-re csúszva -, benne Pars Krisztiánnal, a Dobó SE címvédőjével. A fehérorosz Tyihon, a mexikói Del Real, Pars Krisztián, a szlovák Lomnicky, a finn Söderberg, a brazil Domingos, a moldáv Margijev, a katari El-seify, a fehérorosz Kalamojec, a lengyel Nowicki, az ukrán Vinogradov és a tadzsik Nazarov lesz a dobók sorrendje. Az első három sorozat után már csak az első nyolc helyen álló marad versenyben, és a helyezések szerint a nyolcadiktól kezdve fordított sorrendben teljesítik a hátralévő három kísérletüket. És még egy magyar érdekeltségű atlétikai verseny: vasárnap 14.30-tól férfi maraton Csere Gáspárral és Józsa Gáspárral.

A szombati rajtra vár a két magyar - szombathelyi - szabadfogású birkózó, ifj. Veréb István (balról) és Ligeti Dániel Fotó: Unger Tamás

A birkózóversenyeknek már csak két magyar szereplője lesz, mindkettő szombathelyi. A szabadfogásúak 86 kilós súlycsoportjában az idén januárig a Haladásban sportoló ifj. Veréb István, a 125 kilósoknál a jelenleg is HVSE-s Ligeti Dániel szerepel. Mindkettejük versenye szombaton 15 órakor kezdődik. Hogy kik lesznek az ellenfeleik, azt csak pénteken, a 18.15-kor kezdődő mérlegelés és sorsolás után tudjuk meg. Reméljük, a 21 órakor kezdődő esti programban (vigaszági és éremmérkőzések) is szőnyegre léphetnek még.

Kajak-kenuban még négy magyar egység vár a rajtra. Pénteken 14 órától elő-, majd középfutamokat rendeznek férfi kajak-1 200 méteren (Molnár Péter), kenu-2 1000 méteren (Vasbányai Henrik, Mike Róbert), női kajak-4 500 méteren (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina), valamint férfi kajak-4 1000 méteren (Ceiner Benjámin, Hufnágel Tibor, Kugler Attila, Somorácz Tamás). Ugyanezen számok döntői szombaton 14 órától kezdődnek.

A női öttusázók (Kovács Sarolta, Földházi Zsófia) pénteken 17 órakor kezdenek, kb. 23.20-kor hirdethetnek győztest. A férfiak versenye (Marosi Ádám, Demeter Bence) hasonló időrendben szombaton lesz.

A női triatlonverseny szombaton 16 órakor rajtol, Kovács Zsófia és Vanek Margit a magyar induló.

Vízilabdában még két magyar meccs van hátra: szombaton 16.20-tól a Magyarország-Oroszország női bronzmérkőzés, illetve szombaton 21.30-tól a magyar férfi csapat a Görögország-Spanyolország meccs győztesével küzd meg az ötödik helyért.

A riói olimpia utolsó magyar színre lépője Parti András, aki a vasárnap 17.30-kor rajtoló hegyikerékpáros verseny résztvevője lesz.

Aztán vasárnap hajnali 1.00 órakor kezdődhet a záróünnepély.

Címkék#Rio 2016

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!