Olvasó

2012.07.20. 03:48

Magyar, illetve hazai feldolgozású termék

Hosszas előkészítés után a kormány elfogadta a magyar termék rendeletet. Nagyon vártuk, hiszen eddig nem csupán azt sorolták ebbe a kategóriába, amely hazai alapanyagokból és munkával készült, mert a korábbi szabályozás szerint magyar termék volt az is, amelyiknek egy munkafázisát Magyarországon végezték. Lehetett ez akár a csomagolás is.

Varga Ibolya

Előfordulhatott, hogy olyan árura is rákerült a jelzés, ami csak ebben az utolsó fázisban került hozzánk. Az élelmiszeripar gyorsan felismerte ennek a jelentőségét és ma már többféle terméken láthatjuk a magyar áru, sőt az ellenőrzött magyar áru feliratot. Ez segít eligazodni a vásárlónak, aki olyan cikkeket akar elsősorban megvenni, amelyekhez  mind nagyobb részben hazai alapanyagot és munkát használtak fel. Nem elsősorban azért, mert ez olcsóbb, az esetek többsége azt mutatja, hogy a támogatások, az energiaköltségek, a munkabérre rakódó kiadások miatt a magyar áru sok esetben drágább, mint az import. Ha ennek tudatában még az is kétséges, hogy a hazai gazdaságot támogatjuk a megvásárlásával, akkor jobb, ha más mutatók szerint döntünk. Mondjuk azért vesszük, mert a minősége megfelel az árának, nem érezzük magunkat vele általában és magyarságunkban is becsapva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!