Olvasó

2013.03.25. 20:52

In memoriam dr. Gáyer Tibor

Gyászol a szombathelyi közigazgatás: életének 77. évében elhunyt dr. Gáyer Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának aljegyzője.

Dr. Gáyer Tibor – mielőtt a köz szolgálatára elszegődött volna –, négy éven át dolgozott egyszerű munkásként. Az érettségit követően – édesapja körjegyzői múltja miatt „osztályidegenként" – e-lőször csak kétkezi munkával tudta megkeresni a kenyerét: volt csillés, szövő, majd segédmunkás. 1959. november 16-ától a Szombathelyi Városi Tanács igazgatási osztályán kezdte meg közigazgatási pályafutását, mint igazgatási előadó, majd a gyámügy területén főelőadói feladatokat látott el. Mindenáron szeretett volna egyetemen tanulni, de csak néhány évvel később sikerült megvalósítania álmát: munka mellett elvégezte a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, ahol 1965-ben avatták az állam- és jogtudományok doktorává. 1971-től 1978-ig vezette a Szombathelyi Városi Tanács szervezési és jogi osztályát. Ezután közel 10 éven át a Városi Népi Ellenőrzési Bizottság elnöki teendőit látta el, majd 1989-től ismét a szervezési és jogi osztály vezetőjeként dolgozott a Városházán. Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése 1995. március 1-jétől a város aljegyzőjévé választotta, amely munkakört 1999. december 31. napjáig, a nyugdíjba vonulásáig töltötte be. Közigazgatási életpályája elismeréseként 1998-ban megkapta a Horváth Boldizsár Díj első fokozatát, majd 1999. augusztus 20-án a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet. Dr. Gáyer Tibor munkáját mindig lelkiismeretesen, kimagasló szakértelemmel végezte. Rendkívül megbízható, korrekt, jó szervezőképességgel és kiváló vezetői kvalitásokkal rendelkező, saját és mások munkájával szemben is igényes, nagy munkabírású köztisztviselő volt. Munkatársai szakmai fejlődését mindig szem előtt tartotta. Életével példát mutatott: emberségre, tisztességre, a szakma iránti alázatra nevelte a szombathelyi polgármesteri hivatal dolgozóit. Aljegyző úr, emlékedet megőrizzük, nyugodj békében!

Szombathely Város Önkormányzata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!