Olvasó

2013.12.12. 13:43

Összefogás Andrásfáért

Andrásfa - Idén augusztus 5-én tizenhét lelkes andrásfai megalakította az Összefogás Andrásfáért Egyesületet – ez a szervezet ma a település „motorja”.

Mátyás Krisztina

Karácsony ünnepére is közösen készülnek az egyesült tagjai, bevonva az előkészületekbe a gyerekeket is. A megyei könyvtár támogatta a december 1-jei kézműves foglalkozást. Adventi koszorút, ajtódíszt készítettek és az egyesület nyugdíjas asszonyai gyöngyangyalka és csillag fűzésére tanították a jelenlévőket. Minden hétvégén összejönnek a művelődési házban, készítenek Betlehemet, adventi koszorút és együtt készülnek a falu karácsonyára. Soha nem rendelnek kész műsorokat, fáradtságot, időt nem sajnálva ki verssel, ki énekkel kedveskedik a többieknek. Az idősek napi ünnepséget megelőző estén feldíszítették a művelődési házban a mennyezetig érő karácsonyfát. A csapat motorja az egyesület dalköre, akikre mindig számíthat a falu apraja és nagyja.

A cél nem hatalmas sikerek elérése, hanem a falujuk, a közösségük életének jobbá, színesebbé tétele. Az „összefogás" elnevezést méltán adták az egyesületnek, az alapítók lendülete a szervezet megalakulása óta időset és fiatalt egyaránt kimozdít a szürke hétköznapok világából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!