Olvasó

2015.02.07. 08:57

Együtt az úton

Felsőőr – A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerülete (KLIK) együttműködési megállapodást kötött a Burgenlandi Magyar Kultúregyesülettel (BMKE).

Civil Tudósítónktól

A megállapodás kulturális, művészeti és oktatási programok szervezését, a határon átnyúló ifjúsági kapcsolatok ápolását szorgalmazza, a civil szervezetek és az iskolák közötti partnerségben megvalósuló közösségi eseményeket ennek során szervezik. A kórusok, zenekarok, színjátszókörök és táncegyüttesek fellépését támogatják, képzőművészeti és más kiállításokkal mutatják be a fiatal tehetségek produktumait. A megállapodás aláírására a Kultúregyesület Felsőőri székházában megjelentek Szombathelyről: Rettegi Attila, Szombathely Önkormányzata Oktatási Bizottságának elnöke, Fodor István, a KLIK Szombathelyi Tankerületének igazgatója, dr. Szabó Gábor, a KLIK munkatársa, Kőszegfalviné Pajor Klára, a Civil Kerekasztal elnöke. Az együttműködést kézjegyével és pecséttel látta el a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnökasszonya, Zsótér Iris és Fodor István, a KLIK igazgatója. A tervek szerint a Szent Márton születésének 1700. évfordulójára tervezett jubileumi ünnepségsorozatban rendezendő szombathelyi Szent Márton vetélkedőn részt vesznek a burgenlandi fiatalok is, valamint nemzetközi diákrajzversennyel, a legsikeresebb alkotásokat bemutató vándorkiállítással járulnak hozzá testvérvárosuk jubileumához. Felsőőr polgármestere, Georg Rosner és Helmut Gaal önkormányzati képviselő, a BMKE elnökségi tagja és tanári szakszervezet bizottságának elnökhelyettese támogatásával biztosította a megállapodásban foglaltakat.

Klenner Lívia/Merklin Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!