Olvasó

2012.11.16. 05:24

Kritikus tömeg

Az aktív bizonytalanok aránya 16 százalék, 1,3 millió ember, az Ipsos kutatása szerint. Nem semmi.

Szabó Zoltán

Leginkább az ő esetükben vetődik fel, hogy ki nyeri a meggyőzési versenyt, hiszen ők azok, akik részvételi hajlandóságot mutatnak a 2014-es választásokon történő részvételre. Ők - ha nagyon meggyőzik őket - talán még arra is hajlandók, hogy az ügyfélkapun kopogtassanak. Regisztráljanak. Ami macerás, de hiszen ezt a rendszert nem azért találták fel, hogy a választók éljenek szabadságjogukkal, és azon a bizonyos napon három- negyed hétkor hipp-hopp mégis úgy döntsenek, hogy elmennek szavazni.

No de mivel lehet megnyerni ezt a tömeget? A nagyszabású ígéretek már gyanúsak, ma már azt is nehezen hiszik el, hogy nem lesz kamatyadó. A vér, veríték, könny felemlegetésével sem lehet túl sok támogatót szerezni. Az sem tűnik túl nyerőnek, ha a közmunka bérét felemelik 49 ezer forintra. A demokrácia szabályainak, a szabadságjogok garantálásának ígérete szépen hangzik, de ez idáig a magyarok jó része nem azok miatt hánykolódott nyugtalanul az ágyában.
Bár ki tudja... Hm, talán meg kellene próbálni felnőttnek nézni őket.
 Hátha az bejön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!