Olvasó

2016.02.11. 15:38

Kubai Farsang, Zanaton?

Kubában a kis unokák a nagymamákkal együtt ropják a buliban, azt gondoltuk, ez Zanaton miért ne működhetne így?

Olvasó

Ennek fényében február 6-án, szombaton a Zanati Kulturális és Sport Egyesület szokásos éves farsangi buliját közép-amerikai virtusban szerveztük meg a Salsa La Vida tánccsoporttal együttműködve. Mint minden évben, idén is jótékonysági rendezvényként volt meghirdetve, melynek keretében mind a tombola, mind a belépők árát a Közösségi házban tornázó óvodásokra fordítjuk, akik az összegyűjtött adomány összegéből egy szőnyeget kapnak, hogy meg ne fázzanak az ovis torna alatt.

Az összesen nyolcvan jegy már egy héttel a bál előtt elővételben elfogyott. Résztvevők érkeztek Ausztriából, Nemesbődről, Budapestről és Szombathelyről is. A rendezvény a Salsa La Vidások fellépésével kezdődött, Rueda körtánccal, majd érzelmes Bachatával folytatódott. Ezt egy nagysikerű közösségi tánc követte, ahol szinte ember nem maradt ülve.

Az egyik bálozó így vélekedett a táncról: "Nagy élmény volt, hogy mindenféle korosztály képviseltette magát! A táncosok remek hangulatot teremtettek a közös tánc közben! Számomra nagy öröm volt látni, hogy nem számít a kor, a tánc összeköt fiatalt és időst, a tánc megfiatalít. Sosem késő elkezdeni. Jó alkalom arra, hogy párunkhoz közelebb kerüljünk, ha közös hobbivá válik a tánc!"

A latin dallamokat hamarosan egy Retro buli követte, mely szintén igen népszerű volt. A fergeteges mulatság közben a kedves vendégek meglepetés fagylaltozásban is részesültek. Ezt követően kezdődött a jelmezverseny, melyet nagy fölénnyel nyertek a bál legfiatalabb kishölgyei: a kiscica és a katicabogár, a díjat megosztva kapták a gonosz boszorkával együtt. A buli persze pörgött tovább, majd éjfélkor következett a sok értékes ajándékkal megtömött tombolaasztal.

Az idősebbek a fiatalokkal ropták, a házasok újraélték szerelmüket. Az ovisok pedig örülhetnek, hiszen összegyűlt a pihe-puha szőnyeg ára! Egy biztos az idei farsangot nem felejtjük el Zanaton egyhamar! Reméljük jövőre is új színt vihetünk a közösség életébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!