Őriszentpéter

2013.12.17. 14:15

Régi-új népi zene

Őrvidék - Már négy olyan koncertet tartott a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület énekköre, ahol az Őrvidéki karácsony című lemezük anyagából válogattak.

Merklin Tímea

Fellépéseiket mindenhol nagy siker kíséri, a közönség legalább egy ponton be tud kapcsolódni, de ott nagyon biztosan: a Mennyből az angyal mindenki számára ismerős.

- Kétszer mutattuk be a lemezt Oberwartban, a városi parkban és az Atryumban, egyszer Grazban és egyszer Eisenstadtban, a koncertek mindenhol élő zenekarral mennek, fafúvósokkal, ami nagyon meleg karácsonyi hangulatot tud előhívni - tudtuk meg dr. Villányi Esztertől, az énekkör vezetőjétől. - Három nagy burgenlandi dalunk van, a Nagy karácsony éjszakáján, az Eljött a szép karácsony és a Betlehem. Zebinger Franz zeneszerző dolgozta fel számunkra a megbízásunkból az Őrvidék eredeti népi karácsonyi dalait, ami azért érdekes, mert ő steier, de annyit tanulmányozta a magyar zenét, hogy megtalálja a magyaros hangzást.

A BMKE énekköre dr. Villányi Eszter vezényletével énekel (Fotó: Kelemen László)

 

A lemezfelvétel után osztrák és magyar tévéfelvétel is készült, a BMKE énekköre műsorát már sugározták is.

- Szerencsés vagyok, hogy ilyen sok lehetőségem van dolgozni, és ráadásul ilyen szép feladatokat kapok - mondta a karnagy, aki megküzdött a háromszólamú dalok betanításával, de az eredmény igazi örömöt tükröz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!