Őriszentpéter

2014.06.04. 13:45

Modernizált piac Őriszentpéteren

Őriszentpéter - Megvalósult egy újabb terv a városban, megérkeztek az árusító pavilonok, melyeket télen és nyáron is használhatnak majd.

Bajdó Bettina

Az Őrségi Helyi Termelői Piac 2012 nyarán nyitotta meg kapuit, azóta a várakozásokat maximálisan teljesítve komoly fejlődésen ment keresztül. Az árusítók létszáma mára elérte a húszat, a létszám növekedésével fontossá vált, hogy az infrastruktúra is fejlődjön. Erre adott lehetőséget az a Leader-pályázat, melyen nyolcmillió forintot nyertek az Őrségi Vásár mellett a pavilonok beszerzésére. Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere elmondta, összesen húsz nyári pavilont gyártottak le, és nyolc téliesített árusítóhely is készül. Innentől kezdve a piac nem lesz kitéve az időjárás viszontagságainak. Az új pavilonok máris jól vizsgáztak, hiszen kibírták a nagy szélvihar tombolását. A pavilonok masszív, strapabíró konstrukciók, ezért úgy döntöttek, fixen telepítik őket, remélhetőleg a termelői piac mostani helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!