Őriszentpéter

2014.10.22. 16:40

A megkezdett úton haladnak Őriszentpéteren

Őriszentpéter - Az országos átlagnál többen mentek el szavazni az őrségi kisvárosban. Ismét Őr Zoltánt választották meg polgármesternek. Az elkezdett úton folytatódik a munka.

Kálmán György

Az októberi önkormányzati választáson ők kapták a legtöbb szavazatot: Tóth László; Nagy László, a helyi választási bizottság elnöke; Rimán Lászlóné; Babos Ferenc; Őr Zoltán polgármester; Kálmán György; Rigó Veronika és Vörös Győző. Fotó: Kemencei Ilona

Az elmúlt héten átvették a megbízóleveleiket Őriszentpéteren a megválasztott képviselők és a polgármester. Az idevonatkozó törvény úgy rendelkezik, hogy a választás eredményének jogerőre emelkedését követő három napon belül a Választási Bizottságnak át kell adnia a polgármesteri és képviselői megbízóleveleket, a választást követően 15 napon belül pedig meg kell tartani az alakuló ülést. Ez utóbbira Őriszentpéteren október 27-én kerül sor – tudtuk meg Őr Zoltántól, a régi-új polgármestertől, aki arról is beszélt, hogy a legfontosabb dolog most a köszönetnyilvánításé. Köszönet az őriszentpéteri választópolgároknak a bizalomért, amit kiérdemelni nagyon nehéz, elveszíteni viszont annál könnyebb. Köszönet a nem akármilyen támogatásért, amely erőt ad és egyben kötelez is arra, hogy az ember a tudása és tapasztalata legjavát nyújtsa. A várost és a helybelieket képviselni nagy becsnek számít, megtisztelő feladat. Köszönet illeti még a Helyi Választási Bizottság tagjait a választás sikeres lebonyolításáért, és a Közös Önkormányzati Hivatal apparátusát, annak előkészítéséért és levezényléséért. A polgármester elmondta még, hogy nem kis izgalommal várták régi képviselőtársaival együtt a voksolás végeredményét. A négy évvel ezelőtti választásokkal szemben most neki is volt kihívója, és az sem volt mindegy, hogy milyen összetételű lesz a testület. Talán ezért is volt a településen az országos és a megyei átlag feletti a választási részvétel, ami azt jelentette, hogy mindenki tudatában volt a helyi választás fontosságának. A munkát, a teljesítményt, az értéket ismerték el azzal az emberek, hogy sokan elmentek szavazni és végül ilyen összetételű testületet választottak.

– Ez a választási eredmény rengeteg erőt, muníciót és tartalékot ad ahhoz, hogy az előttünk álló öt esztendőben a lehetőségekhez képest a legtöbbet váltsuk valóra, és érjünk el a felvázolt fejlesztési irányokból, konkrét tevékenységekből. Fontos feladat, hogy minél többet orvosoljunk a meglévő és az időközben felmerülő problémáinkból. A következő időszak legizgalmasabb kérdése, hogy a több mint húsz őriszentpéteri fejlesztési elképzelés közül melyek kerülhetnek be a Vas Megyei Operatív Programba. Érintett ebben a „Sárga Ház" ügye, a helyi termelői piac bővítése és használaton kívüli egészségügyi létesítményünk felújításának és hasznosításának a kérdése is. A magam és képviselőtársaim nevében ígérhetem, hogy nyugodt légkörben konstruktív munkát végezve azon leszünk, hogy Őriszentpéter fejlődésében, közösségi életében és a gazdasági szférában sikereket érjünk el. Türelmet és kitartást kérünk ehhez – fejezte be mondandóját Őr Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!