Őriszentpéter

2016.10.16. 15:45

Az élő talaj lesz a téma

Őriszentpéter - Hiába a hideg idő, hiába van már ősz, még nincs vége a fesztiválszezonnak az Őrségben. Az idei utolsó őriszentpéteri esemény a természetesség jegyében zajlik majd a hétvégén.

Kálmán György

V. Németh Zsolt környezetügyért is felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitja meg szombaton az idei Természetesen Őrség ökokiállítást és vásárt. A megnyitó után indulnak a résztvevők a határon átnyúló családi kerékpártúrára. Éljen a talaj - ez lesz az előadások központi témája.

Tavaly nagy forgatag kerekedett az ökokiállításon és vásáron Fotó: Kemencei Ilona

A vasárnap az Alkalmazkodó gyümölcsészet - A jövő kertje a Kárpát-medencében című vándorkiállítással kezdődik majd. A tárlat újraértelmezi az ember és a természet viszonyát és elválaszthatatlan egységét. Aznap mutatkoznak be az Őrség és a Göcsej hagyományos gyümölcsfajtái, és téma lesz a méhészkedés. Az eseménynek hagyományosan a Malom Látogatóközpont ad helyet. A központban és annak udvarán mindkét napon mintegy harminc kézműves, helyi termelő kínálja portékáit. A természetesség jegyében zárulnak az őrségi régió 2016-os turisztikai szezonjának rendezvényei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!